23.09.2022 | Zprávy

33. ročník mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH 2022 se koná ve dnech 20. - 24. září v PVA Expo Praha Letňany.

Ještě dnes a zítra tedy můžete navštívit tento veletrh, kde z podlahářských firem najdete např. BOHEMIA - PARKET s.r.o., Cech parketářů České republiky, z.s., Confico Trading, s. r. o. (stylové zastřešení teras a prosklené terasy předního německého výrobce Weinor), ESTRA stavební s.r.o. (dekorativní pohledové betonové podlahy ESTRAfloor), OLEXTON s.r.o. (lité podlahy terazzo), Parket&pandomo s.r.o., WOHACONCEPT s.r.o., ale i TOPWET s.r.o. divize TOPSET | TOPSTEP, který nabízí schodišťový systém poskytující řešení pro každé schodiště.

Prestižní soutěže GRAND PRIX a TOP EXPO stavebního veletrhu FOR ARCH 2022 už mají své vítěze.

Během galavečera ve středu 21. září byla rozdána prestižní ocenění v soutěžích GRAND PRIX za nejzajímavější vystavené produkty a TOP EXPO za nejpoutavější expozice. V rámci 33. ročníku stavebního veletrhu FOR ARCH, který se koná v prostorách výstaviště PVA EXPO PRAHA do soboty 24. září, o vítězích rozhodla nezávislá porota složená z odborníků napříč obory stavebnictví. 

Veletrh FOR ARCH je tradičním místem, kde se prezentují nejmodernější technologie, produkty a řešení. Ty nejlepší z nich během prvního dne konání akce hodnotí na stáncích vystavovatelů odborná porota. Exponáty, kterých se do soutěže GRAND PRIX v rámci 33. ročníku veletrhu přihlásilo 19, se posuzují z hlediska technických parametrů, progresivní technologie, netradičního nápadu, mimořádné kvality za přijatelnou cenu, materiálu, ekologie, energetické úspornosti i možnosti uplatnění na trhu.

O vítězných produktech tentokrát rozhodovala porota v čele s předsedou, prof. Karlem Kabelem z Fakulty stavební na ČVUT v Praze. Dalšími členy byli Ladislav Brett z České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Pavel Košnar z Asociace bazénů a saun ČR a nezávislí odborníci Vladimír Galád a Zdeněk Lyčka. Cenu GRAND PRIX získaly čtyři exponáty a dvěma exponátům bylo uděleno čestné uznání. Ceny TOP EXPO si z PVA EXPO PRAHA odnesly za své unikátní expozice čtyři společnosti.

GRAND PRIX v roce 2022 získaly firmy:

  • FENIX Trading s.r.o. za domácí bateriové uložiště HES
  • JAP FUTURE s.r.o. za vchodový systém Liberty model Full
  • TopolWater, s.r.o. za sestavu ČOV TOPAS a odvodňovacího boxu na kaly
  • HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. za komínový systém HELUZ SMART

Čestné uznání získaly firmy:

  • Wienerberger s.r.o. za Wienerberger Leadax Roov
  • 2N TELEKOMUNIKACE a.s. za technologii WaveKey

V soutěži TOP EXPO byly vyhlášeny nejpůsobivější expozice, které jsou zároveň i vysoce funkční a splňují kritéria pro komunikaci se zákazníkem. Hodnoceny byly všechny expozice veletrhu v kategoriích do 60 m2 a nad 60 m2. 

Cenu TOP EXPO za kategorii nad 60 m2 získaly firmy:

  • NEMA DŘEVOSTAVBY S.R.O.
  • ROMOTOP spol. s r.o.
  • PREFA Aluminium produkte s.r.o.

Cenu TOP EXPO za kategorii do 60 m2 získala firma:

  • UBC s.r.o. (SAPHO)

Další informace o veletrhu najdete na www.forarch.cz