30.01.2020 | Zprávy


Oblíbená série akcí pro řemeslníky s názvem „Trénink pro řemeslníky“ letos pokračuje, navíc v rozšířené formě. Praktické workshopy vedené odborníky jednotlivých divizí Skupiny Saint-Gobain letos proběhnou během února hned v pěti českých městech. Zkusit si například montáž suché podlahy nebo aplikaci parozábrany budou řemeslníci moci v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové a Olomouci. Celkem stovkám stavebních firem i řemeslníků představí trenéři praktické postupy využívání inovativních materiálů firem Weber, Isover, Rigips i práci s nářadím DeWalt. 

Praxe, praxe a zase jenom praxe

Během jednoho dopoledne získají účastníci workshopu praktické znalosti a schopnosti z oblasti izolací, sádrokartonových konstrukcí nebo řešení fasád. Naučí se třeba, jak dokonale tmelit sádrokartonové konstrukce bez broušení, tedy bez nežádoucího prachu a nepořádku, nebo jak na pružný nátěr pro překlenutí trhlin. Při práci budou vedeni zkušenými aplikačními techniky a specialisty. Detailně se naučí efektivní postupy práce, různé finty i vychytávky. 

Každá z divizí Skupiny SG, tedy značky Weber, Isover a Rigips, bude mít své samostatné hodinové workshopy, v rámci nichž budou účastníci akce aktivně zapojeni. Každý řemeslník si tedy může svůj program sestavit tak, jak mu bude nejlépe vyhovovat. Novinky v oblasti fasád, lepení obkladů a hydroizolací představí odborníci z Weberu. Divize Isover se zaměří na práci s parozábranou, kontaktní zateplení fasád a představí také fungování izolantů. Jak provést akusticky účinnou sádrokartonovou konstrukci nebo zabudovat dveřní pouzdro, pak zájemce naučí trenéři divize Rigips.

Po celou dobu akce bude připravena prezentace Dnešní řemeslník v moderním online světě portálu NEJřemeslníci.cz, kde se zájemci od přítomných školitelů třeba dozví, jak využít technologie k získání lukrativnějších zakázek. Na Pracovišti bez napájecích kabelů potom bude možné vyzkoušet si a naučit se pracovat s moderním elektrickým a akumulátorovým nářadím značky DeWalt. 

Termíny konání jednotlivých tréninků:

Řemeslníci a stavební firmy budou mít možnost projít pravidelným Saint-Gobain tréninkem v následujících termínech a městech: 

  • 4. 2. České Budějovice, Clarion Congress Hotel 
  • 6. 2. Hradec Králové, KC Aldis
  • 12. 2. Praha, hotel Tristar Olympik
  • 25. 2. Olomouc, Clarion Congress Hotel
  • 27. 2. Brno, Kongresové centrum na výstavišti BVV 

Tréninky budou probíhat vždy v čase od 8 do 14 hodin, účast je zpoplatněna částkou 200 Kč za osobu.

Detailní informace o celé akci naleznete na www.sg-trenink.cz

Kontaktní osoba:

Ing. Jakub Benda, Marketing and Communications Saint-Gobain CZ a SK

Mobil: +420 724 738 135 , e-mail: jakub.benda@saint-gobain.com, www.saint-gobain.cz