17.10.2019 | Zprávy

Hlavní téma ATMYSPHERE zahrnuje udržitelné podlahy.

Hlavní téma „ATMYSPHERE“ zvolené pro DOMOTEX 2020, přední světový veletrh s koberci a podlahovými krytinami, se bude zabývat všemi vlastnostmi podlahových výrobků, jež přispívají k dobrým životním podmínkám. Ekologické materiály a výrobní postupy budou ústředními tématy akce, konané v následujícím roce od 10. do 13. ledna.

Rostoucí povědomí o zdraví a životním prostředí je hybnou silou narůstajícího počtu interiérových projektů založených na ekologických podlahových krytinách a instalačních materiálech. Následující příklady výrobků vystavovatelů na veletrhu DOMOTEX dokládají klíčovou úlohu, jakou mohou hrát podlahové výrobky v inovativních návrzích interiérů hotelů, barů, restaurací, ale i prodejen, kanceláří, a dokonce výstavních stánků.

Hlavní prodejna Deutsche Telekom na mnichovském náměstí Marienplatz byla zařízena podle prodejního konceptu společnosti „sběratelské laboratoře“, „emoce vyvolávajícími ostrůvky s vystavenými výrobky ve vysoce kvalitním prostředí“. Cílem je vytvořit velmi osobní zážitek z nakupování. Design podlahy využívá dvou různých odolných podlahových krytin vyráběných vystavovatelem z Domotexu, firmou Windmöller. Bílé a fialové barevné pruhy na industriální leštěné betonové podlaze vedou pohledy návštěvníků k různým vystaveným produktům. Ekologická podlahová krytina Purline s dřevěnými panely na stěnách a pohodlným čalouněným nábytkem, vytváří domácké prostory salonků a konferenčních místností. Purline je vysoce kvalitní polyuretanové podlahové řešení vyrobené z ecuranu, velmi kvalitního kompozitového materiálu vyráběného hlavně z rostlinných olejů, například kanolového nebo ricinového oleje, a v přírodě se vyskytujících minerálních složek, jako je křída. „Uvědomělý život a práce jsou pro spotřebitele důležitější než kdykoliv předtím,“ vysvětluje Annika Windmöllerová, partnerka a ředitelka korporátní komunikace Windmöller Group. „Silné ekologické povědomí lidí a touha po zapojení se do udržitelné spotřeby a maximalizaci jejich vlastních dobrých životních podmínek jsou pro nás klíčovými hnacími motivy. Odolná ekologická podlahová krytina Purline je pro splnění těchto požadavků ideální.“ Gerda Karalová, vedoucí týmu kolínské architektonické firmy Lepel & Lepel, která měla na starost design interiéru hlavní prodejny, zdůraznila, že ústředním cílem projektu bylo dosažení „bezchybné rovnováhy mezi ekologičností a stylem“.

O dalších vystavovatelích veletrhu DOMOTEX 2020 se dočtete v magazínu DOMO č. 5/2019, který vyšel 4. 9. 2019 nebo sledujte naše stránky iDOMO.cz.