23.01.2023 | Zprávy

Ačkoli vystavovatelé museli dva roky po sobě tento veletrh zrušit, DOMOTEX 2023 znovu prokázal, že zůstává zásadní obchodní, inovační i trendovou platformou v podlahářském odvětví.

Během čtyřdenního předního světového veletrhu koberců a podlahových krytin mohli návštěvníci, z toho asi 69 % ze zahraničí, objevovat nové trendy a inovace a navázat nové obchodní kontakty s více než 730 vystavovateli v osmi halách. Většina vystavovatelů se shodla, že byla příjemně překvapena návštěvností. Na straně vystavovatelů také první DOMOTEX po třech letech jednoznačně předčil očekávání. „Byli jsme příjemně překvapeni počtem návštěvníků, které jsme po pandemii přivítali na našem stánku. Neočekávali jsme letos tak čilou účast kvůli složité světové situaci,“ shrnul dojem z veletrhu Niklas Håkansson, výkonný ředitel společnosti Välinge.

THE GREEN COLLECTION

Srdcem Domotexu byla speciální show THE GREEN COLLECTION a konferenční program DOMOTEX on Stage s hlavním tématem FLOORED BY NATURE. Zde byl diskutován trend udržitelnosti. Jak potvrdil Joachim Stumpp, výkonný ředitel raumprobe, tuto sekci veletrhu si oblíbili zejména architekti, interiéroví designéři a kupující. Návštěvníci přehlídky materiálů byli překvapeni zejména „rozmanitostí vystavených materiálů a souvisejícími možnostmi udržitelného designu“.

Kamion na Domotex dovezl výrobce vinylových podlah Ter Hürne

Ter Hürne používá při výrobě vinylových podlah rostlinný plastifikátor, extrahovaný ze sójového oleje používaného i v potravinářském průmyslu. Ten poskytuje podlahám Ter Hürne ty skvělé vlastnosti. Jsou měkké, příjemně elastické a nenápadně tiché. Zároveň zůstávají robustní a odolné.

Distributorem podlah Ter Hürne v Česku je společnost Asko, a.s.

Fotogalerie

Podívejte se také na související fotogalerii.