28.09.2022 | Zprávy


Veletrh DOMOTEX 2023 se bude konat od 12. do 15. ledna na hannoverském výstavišti a nabídne řadu novinek.

Již nyní je jasné, že 33. ročník nejvýznamnějšího světového veletrhu koberců a podlahových krytin bude silnou a inovativní událostí. Společnost Deutsche Messe využila pandemické přestávky k tomu, aby tento přední světový veletrh koberců a podlahových krytin přizpůsobila měnícím se potřebám trhu a strategicky jej rozvinula. Veletrh DOMOTEX přinese od 12. do 15. ledna několik novinek: moderní a optimalizovaný design dvou nově zavedených kategorií DOMOTEX „Koberce“ a „Podlahové krytiny“. Dále také upravené uspořádání hal usnadní orientaci. Kromě toho DOMOTEX nabízí ještě větší orientaci na aplikace a více speciálních formátů pro cílové skupiny, které zajišťují lepší atmosféru a relevanci.

„Na příštím veletrhu DOMOTEX bude k vidění spousta novinek. V uplynulém roce jsme intenzivně rozvíjeli nové možnosti účasti pro firmy a vytvářeli nový zážitek pro naše veletržní hosty. Mimořádně cenná pro nás byla a je výměna informací se všemi účastníky trhu. Důležitou roli hrají témata udržitelnosti a oběhového hospodářství. Zejména poslední dva roky ukázaly, že se do popředí stále více dostávají témata, jako je efektivní využívání zdrojů, ekologicky šetrné výrobky a výrobní procesy, ale také obtíže v dodavatelských řetězcích. Veletrh DOMOTEX se ve své speciální přehlídce „THE GREEN COLLECTION“ zaměřuje na problematiku udržitelnosti a nabízí vystavovatelům a návštěvníkům praktické zkušenosti s tímto klíčovým tématem. „Nový“ DOMOTEX nabízí všem účastníkům dostatek prostoru pro zážitek, orientaci, inovace a inspiraci, ale samozřejmě také přístup k novým zákazníkům, partnerům a dodavatelům. Trendy, inovace a životní styl budou představeny decentralizovaně v jednotlivých výstavních oblastech. Vystavovatelé i návštěvníci veletrhu se mohou těšit na mnoho inovativních nápadů. Mohou se seznámit s trendy a novinkami, které budou formovat budoucí podnikání,“ vysvětluje Sonia Wedell-Castellano, globální ředitelka veletrhu DOMOTEX ze společnosti Deutsche Messe AG.

Dvě nové výrazné kategorie: „Koberce“ a „Podlahové krytiny“ a upravené uspořádání hal usnadňují přehled o trhu

Na veletrhu DOMOTEX 2023 budou představeny dvě nové výrazné kategorie, které návštěvníkům umožní optimální orientaci: „Koberce“ a „Podlahové krytiny“. Nové uspořádání hal zabírá severní část výstaviště, přímo za hlavním vchodem NORD 1, a spojuje produktové skupiny obou kategorií. Návštěvníci z řad velkoobchodu a maloobchodu, architektury, interiérového designu, řemeslníků a obchodníků s nábytkem a vybavením se tak budou moci snadněji orientovat. V halách 2 až 4 bude představena největší světová nabídka ručně vyráběných koberců. Strojově tkané koberce budou k vidění v halách 5 a 6. Haly 2 až 6 tak tvoří kategorii „Koberce“.

Výrobky a praktická řešení z oblasti techniky aplikace a pokládání budou napříště doma v hale 22, která přímo sousedí s tvrdými podlahami a pružnými podlahami v hale 23. Textilní podlahové krytiny najdete hned naproti v halách 19/20. Haly 19 až 23 tak tvoří kategorii „Podlahové krytiny“.

Nový prostor pro inspiraci

Nadcházející veletrh DOMOTEX nabídne nové formáty a kontaktní místa ve všech oblastech nabídky. Patří mezi ně nové Mood Spaces, kabiny navržené interiérovými designéry, které představují aktuální trendy a zvýrazňují podlahu a koberec jako integrované řešení. Tyto prostory jsou zdrojem inspirace pro obchodníky s nábytkem a zhotovitele a v duchu formátů koncepčních obchodů ukazují, které výrobky lze kombinovat a vytvářet tak tematický svět. Mood Spaces najdete v hale 6.

Další nová speciální přehlídka THE GREEN COLLECTION se bude věnovat tématu udržitelnosti a bude probíhat v centrální části haly 23 v inspirativním prostředí. V souladu s ústředním tématem FLOORED BY NATURE poskytne THE GREEN COLLECTION přehled výrobků a výrobních postupů výrobců koberců a podlahových krytin, kteří se zasazují o udržitelnost. Tyto kurátorské příspěvky vystavovatelů poskytují orientaci a inspiraci všem, kteří hledají informace o udržitelných výrobcích, a díky odpovídajícím referencím výrobců usnadňují vyhledávání výrobků na veletrhu DOMOTEX. THE GREEN COLLECTION zahrnuje témata ekologicky šetrné výrobky, zdravé výrobky, udržitelná výroba a společenská odpovědnost. Nabízeny zde budou také aktuální výzkumné projekty a tím i pohled do budoucnosti koberců a podlahových krytin. Kromě toho mají možnost se zde prezentovat certifikační orgány. Tuto plochu doplňuje konferenční program, který se zabývá aktuálními tématy, prezentační koutek pro univerzity a instituty a prostor pro stravování.

Mezinárodní cena za design koberců (Carpet Design Awards, CDA), kterou udělují časopisy COVER a HALI, je již několik let neodmyslitelně spjata s veletrhem DOMOTEX. V příštím roce budou touto cenou opět oceněni designéři a výrobci.

DOMOTEX celosvětově

DOMOTEX asia/CHINAFLOOR, mezinárodní veletrh koberců a podlahových krytin v asijsko-pacifickém regionu, se konal v Šen-čenu od 31. srpna do 2. září 2022. Veletrh DOMOTEX Turkey, přední veletrh koberců a podlahových krytin v Turecku a na Blízkém východě, se bude konat v květnu 2023 v Gaziantepu.

www.domotex.de