16.06.2020 | Praxe

U laminátových podlah je nejběžnějším způsobem pokládky plovoucí podlaha, ale jsou situace, interiéry či požadavky investorů, kdy je celoplošné lepení nutné nebo vhodnější. I v tomto případě nabízí Ceresit systémové řešení s navzájem kompatibilními penetracemi, stěrkami a lepidly, které podlahářům zaručí bezproblémové provedení pokládky laminátové krytiny.

Na betonovou podlahu, cementové a anhydritové potěry je ze sortimentu penetrací vhodný víceúčelový základní nátěr Ceresit R 766. Pro vyrovnání podkladů volte stěrku Ceresit AS1 Rapid nebo Ceresit DX, které jsou při lepení laminátových krytin ideální. Anhydritová samonivelační podlahová hmota Ceresit AS 1 Rapid vytváří vysoce hladké povrchy, je téměř bez vnitřního pnutí a vykazuje vynikající pevnost v tlaku a v ohybu. Vhodná je i pro renovace – pro použití na řadě starých podkladů.

Cementová samonivelační podlahová hmota Ceresit DX je rychletvrdnoucí (pochozí je již po 2 hodinách), otěruvzdorná a charakterizuje ji vysoká pevnost. Pro samotné lepení laminátové podlahové krytiny je ideální dvousložkové polyuretanové lepidlo Ceresit P 625. Lepidlo P 625 doporučujeme pro lepení laminátové krytiny, všech typů dřevěných podlahových krytin a dřevěné špalíkové dlažby pro lehké i silné zatížení i. Na nosném potěru lze lepidlo používat s izolační podložkou nebo bez ní (samozřejmě musí být vhodná pod podlahovou krytinu). Pro lepení laminátové krytiny a velkoformátových parketových dílců se používá zubová stěrka B15, se kterou lze z 12 kg balení lepidla nalepit cca 8,5 m2 krytiny.

www.podlahy.ceresit.cz