17.01.2020 | Zprávy

Arboritec AB podepsal dohodu o převzetí obchodní značky Synteko pro povrchové úpravy od švýcarského chemického koncernu Sika AG. Transakce byla uzavřena 4. listopadu 2019 a úplné převzetí obchodních aktivit je plánováno na konec ledna 2020.

Synteko a jeho přidružená značka Skania (pro brazilský trh) vznikla v roce 1944, kdy byla ve Švédsku uvedena na trh speciální močovinová pryskyřice pro povrchovou úpravu dřeva. Od té doby bylo Synteko dobře zastoupeno na trzích po celém světě a získalo reputaci jako inovativní a důvěryhodné řešení pro povrchové úpravy a ošetřování dřevěných podlah.

“Arboritec je hrdý, že mohl přivítat Synteko a jeho tým zpět v zemi jeho původu, ve Švédsku, kde přispěje velmi dobře ke strategii Arboritecu v pokračování vedoucího postavení v technologiích pro povrchové úpravy dřevěných podlah napříč zákazníky po celém světě.” řekl předseda představenstva Arboritecu Tomas Billing. “Poskytne nám to velkou variabilitu produktů, prohloubí odbornost a schopnost řešit i velmi náročné povrchové úpravy dřevěných povrchů”.

Arboritec AB je švédský výrobce povrchových úprav, těžící z jeho inovační částicové technologie, která je používána pro výrobu hotových a snadno aplikovatelných výrobků pro profesionální parketáře. Výrobky firmy Arboritec jsou distribuovány do vice než 30 zemí na celém světě.

Od roku 2019 je většinovým akcionářem Arboritecu švédská průmyslová investiční skupina Röko AB. V České republice a na Slovensku je distribuce značky Synteko a nově i značky Arboritec zajišťována společností Tejkl s.r.o. s centrálním skladem v Rychnově nad Kněžnou.

www.synteko.com 
www.synteko.eu 
www.arboritec.com