31.12.2019 | Zprávy


Největší rezidenční stavitel Central Group dokončil za posledních 10 let v Praze 8.254 bytů, což je bezmála pětina z celkového počtu nových bytů v bytových domech. Těch se v uvedeném období postavilo 43.964, za každým pátým novým bytem tak stojí Central Group. Dokončených nových bytů by přitom mohlo být násobně více, kdyby dostatečně fungovala legislativa. Právě tu je třeba upravit a pro nastartování nové výstavby rovněž odblokovat rozsáhlá rozvojová území zejména na brownfieldech.

Průměrně dával Central Group na trh v posledním desetiletí kolem 800 bytů za rok. Největším a současně nejúspěšnějším se ukázal projekt Metropole v Praze 5 - Zličíně, který vznikl nedaleko stejnojmenné stanice metra. Celkem 29 bytových domů zde nabídlo 1853 bytů rozdělených do několika etap výstavby. Nyní je zde dostupný už jen jeden poslední exkluzivní byt s dispozicí 4+kk, podlahovou plochou 119 m2 a rozměrnou 85metrovou terasou za cenu bezmála 12 milionů korun.

Na druhé místo se z pohledu velikosti zařadila Javorová čtvrť v Horních Měcholupech, kde v 10 bytových domech vzniklo 1086 bytů, následují Letňanské zahrady s 16 bytovými domy a 743 byty a Nové Letňany s 6 bytovými domy a 720 byty.

O další NEJ se Central Group postaral v případě výstavby Rezidence Garden Towers na Žižkově, která se stala vůbec největším najednou budovaným bytovým komplexem v Česku. V této ojedinělé stavbě a současně největší rezidenční budově v Praze vzniklo 700 bytů a i díky skvělé lokalitě v širším centru Prahy se velmi rychle vyprodaly. Unikátnost stavby dosvědčuje i ocenění v prestižní soutěži Stavba roku 2017, kde získala Cenu Svazu podnikatelů ve stavebnictví v ČR.

www.central-group.cz