11.03.2024 | TIPY

Tmelení dřevěných a korkových podlah

eukula® x-tra fill 140 je nové revoluční pojivo pro dřevný tmel na vodní bázi. Je určený nejenom pro širší spáry, ale také k běžnému použití při každém tmelení dřeva nebo korku. Speciální formulace vláknem vyztuženého tmelu má významně vylepšenou plnivost u širších spár. Používá se klasicky pro vytvoření pastové směsi z brusného prachu. Je univerzálně použitelný na všechny druhy dřevin a na korek a je možné ho použít všeobecně pod všechny eukula® povrchové úpravy dřeva a korku, jako jsou oleje, tvrdé voskové oleje, 1K nebo 2K laky na vodní bázi. eukula® x-tra fill 140 je rychleschnoucí, má dobrou plnící schopnost, nezpůsobuje žádné tmavé zabarvení spár pod olejem. Odměňuje se lehkým zpracováním. Je vyroben na bázi vysoce kvalitních alifatických akrylátových disperzí.

Odstraňování  skvrn z dřevěných a korkových podlah

eukula® stain remover je moderně koncipovaný odstraňovač skvrn bez povrchově aktivních látek. Používá se k odstranění stop od podpatků a odolných skvrn, jako jsou zbytky lepidla a také vodou rozpustných a nerozpustných skvrn v domácnosti, jako je cola, ovocný džus, kečup, kuličková pera, džem, červené víno, káva, čokoláda, žvýkačky, krém na boty, lak na nehty, dehet, fix a mnoho dalšího.

eukula® stain remover působí aktivním kyslíkem také na barevně intenzivní skvrny, jako např. červené víno, čaj, ovocné šťávy apod. Zesiluje čistící účinek proti skvrnám při intenzivním čištění.

Může být použit jak na lakované dřevěné podlahy, tak také na olejované povrchy.

eukula® dark spot remover doplňuje paletu odstraňovačů skvrn a je speciálně určen na odstraňování skvrn, které byly na dřevěných površích způsobeny kontaktem s kovy. Dřevo získá zpět svou přirozenou barvu. Produkt se snadno aplikuje, má dobrou přilnavost a odolnost proti odkapávání.

Nářadí a pomůcky pro renovaci povrchu dřeva a korku

eukula® wood prep pad je univerzálně použitelný brusný pad v nejvyšší kvalitě. Tento pad je určen speciálně pro potřeby renovačního konceptu eukula TrippleA. Pad slouží pro mokré i suché odstraňování ochranných vrstev a také pro čištění a mikrobrus olejovaných nebo lakovaných povrchů pro přípravu před následnou aplikací nového renovačního nátěru, např. OnTop laku. Tento pad může být použit také pro nabroušení impregnačních olejů nebo pro mezibrus olejů nebo laků. Stabilní stavba eukula wood prep padu umožňuje jeho dlouhou životnost a ty nejlepší brusné výsledky. Pad má kaštanovou barvu, dodává se v tloušťce 10 mm a je zabalen jednotlivě do poly sáčku. 

eukula refresh pad je nový mikrovláknový pad speciálně určený pro optimální ošetřování dřevěných a korkových podlah. Používá se pro jednoduchou a bezpečnou aplikaci ošetřovacích olejů nebo disperzí. Použití probíhá za pomoci nářadí Padmeister-Systém, tj. Padmeister držák s tyčí nebo Padmeister s ručním držákem pro malé plochy, rohy, schody apod. Aplikační mikrovláknový pad má vynikající poměr kvalita a cena.

www.dr-schutz.cz 

Celý článek najdete v časopise DOMO 2/2024, který si můžete ONLINE prohlédnout ZDE, nebo si napište o ukázkový výtisk ZDARMA na info@atemi.cz.