23.02.2024 | TIPY

Společnost Tarkett uvedla na trh kolekci vinylových dílců Elegance Rigid 55 vyráběnou v Evropě.

Jednou z klíčových výhod kolekce je technologie SPC s jádrem vysoké hustoty, která poskytuje vynikající rozměrovou stabilitu, životnost a voděodolnost. Kolekce navíc obsahuje mramorový prášek, který je nejtvrdší formou uhličitanu vápenatého a zlepšuje její odolnost proti nárazům. Další předností kolekce je patentovaná povrchová úprava Tektanium®, která zajišťuje, že povrch odráží méně světla a ze všech úhlů je ultra matný. Tato úprava také chrání proti poškrábání, oděru, opotřebení a skvrnám.

Revoluční zámkový systém GenClick® má neuvěřitelnou pevnost a životnost a je až o 40 % pevnější než běžné zámkové systémy. Umožňuje snadnou a rychlou pokládku, aniž by utrpěla pevnost či mechanické vlastnosti. Pokládka je o 33 % rychlejší než u tradičních zámkových systémů spojovaných pod úhlem a o 10 % rychlejší než u běžných zámkových systémů. GenClick® zajišťuje vodotěsnost zámkových vinylových podlah s tuhým jádrem, a proto se dokonale hodí do koupelen i kuchyní. Podlaha je voděodolná a zároveň všestranná, proto je vynikající volbou pro renovační projekty. Lze ji položit na stávající tvrdou podlahu, včetně keramických dlaždic, protože dovede zakrýt drobné nedokonalosti podkladu.

Toto modulární podlahové řešení nabízí celkem 20 dekorů, které jsou k dispozici ve formátu dílců i lamel. U některých dřevěných dekorů se do dílců a lamel gravíruje plastický reliéf, aby byly na dotek i na pohled realističtější. 

Kolekce je v distribuci společnosti RIVA a.s, více na www.riva.cz