12.02.2024 | Zprávy

Cesta k mistrovství je většinou velmi náročná a dlouhá.

Stát se mistrem svého oboru vyžaduje značnou míru trpělivosti a vytrvalosti. Často je, bohužel, věnčena chybami a neúspěchy. Bez nich se však k opravdovému mistrovství nedostaneme. Rychle a snadno to nejde, což potvrzují zkušenosti skutečných mistrů. A právě od nich se my učíme.

Je velké štěstí potkat takové kapacity jako je pan Heinz Brehm a Josef Heller. Nám, členům cechu parketářů ČR se to podařilo a již od roku 2004 jsme se od nich začali učit.

V roce 2018 jsme zorganizovali první skutečný kurz „Bezpečná práce se stroji“. Pro velký úspěch jsme tento kurz zopakovali pro další zájemce. Letos proběhl další kurz II. stupně. Který nám rozšířil předchozí znalosti a dovednosti. Čekala nás i odborná zkouška. Přes původní nervozitu jsme díky vynikajícímu přístupu lektorů zjistili, že jejich hlavní snahou je nás to naučit, nikoli nás znervóznit a vystrašit. Je velké umění něco perfektně ovládat, ale ještě větší umění je předat to dále. A to se podařilo. Všichni zúčastnění to zvládli a odcházeli z kurzu s certifikátem „evropské úrovně“.

Celý článek najdete také v lednovém vydání časopisu DOMO 1/2024, který si můžete prohlédnout online ZDE nebo si napište o ukázkový výtisk ZDARMA na info@atemi.cz