17.12.2023 | Zprávy

Veletrh přináší Informativní & inspirativní doprovodný program a řadu highlights!

Od 11. do 14. ledna 2024 se na výstavišti v Hannoveru setká světová branže koberců a podlahových krytin, aby sdílela nejnovější trendy a novinky. Na tisíc mezinárodních vystavovatelů veletrhu DOMOTEX nabídne komplexní přehled trhu podlahových krytin a koberců.

V halách podlahových krytin nebudou chybět dlouholetí vystavovatelé, jako Area Floors, Amorim, Lamett, Li & Co, Camsan, Design Parquet, CFL Flooring, AGT, Forestry Timber, STP, SWISS KRONO, Decospan, Massive Holding, Floorify a Granorte. Představí se ale také zcela nové značky nebo firmy, které se v posledních letech neúčastnily. Jako například Kronospan a Kaindl, mFlor, Onefloor, Republic, Classen, Gerflor a MeisterWerke. Z oblasti aplikačních technologií a technologií pokládky jsou přihlášeny také firmy Neuhofer, SELIT, Välinge, Estillon, Shaper Origin, ADESIV, KLEIBERIT a i4F.

Vedle veletrhu je pro návštěvníky připraven velmi rozmanitý doprovodný program s důležitými impulsy pro každodenní podnikání. To potvrzuje i Stephan Hermes, výkonný ředitel Porta Möbel: „Jako prodejce nábytku získáváme na veletrhu DOMOTEX důležité informace o trhu a vizích do budoucna“.

Vstupenku ZDARMA pro čtenáře DOMO si můžete pořídit ZDE.

Přehlídka THE GREEN COLLECTION se vrací podruhé, aby představila, v hale 23, nejnovější vývoj v oblasti udržitelnosti, oběhového hospodářství a ochrany životního prostředí v kobercovém a podlahářském průmyslu. Speciální přehlídka nabídne i v roce 2024 zejména výrobcům koberců příležitost upozornit na to, jak mohou ekologické přístupy změnit budoucnost odvětví.

RETAILERS’ PARK – Vše o podlahách, stěnách a stropech

Společně s DECOR UNION a MEGA Gruppe rozšiřuje DOMOTEX poprvé své portfolio o výstavní oblasti „stěna a strop“. Kromě dalších dodavatelů podlah bude RETAILERS' PARK v halách 19 a 20 nabízet produkty pro kompletní interiérový design – včetně barev a laků od Südwest, Meffert a PPG Coatings a také tapet od AS a Erfurt. 

DOMOTEX on Stage 

Program konference v hale 23 nabízí kompletní pohled na témata budoucnosti napříč celým odvětvím s předními odborníky z oblasti maloobchodu, asociací, architektury, interiérového designu, řemesel a politiky. V pátek 12. ledna na veletrhu vystoupí německý politik a poslanec Evropského parlamentu Reinhard Bütikofer s přednáškou European Green Deal (o Evropské zelené dohodě). Joachim Stumpp, výkonný ředitel raumprobe a Chiara Rodriquez z Materially nabídnou přednášky o udržitelných materiálech. Kromě udržitelnosti hrají na DOMOTEX on Stage zásadní roli témata týkající se trendů, či nedostatku kvalifikovaných pracovníků.

Nesmí Vám uniknout ani Mood Spaces, přinášející inspirativní interiérový design!

Prostorové instalace „Mood Spaces“ umožňují renomovaným mezinárodním designérům představit jimi navržené instalace místností, které odrážejí aktuální trendy a inspirace v oblasti bydlení. Jedná se o neocenitelný zdroj inspirace pro kobercový průmysl, který hledá inovativní designové nápady a trendy.

Doslova magnet pro návštěvníky je projekt Peacock návrhářky Lily Valadan. Pod názvem „Night Time in a Palace“ (Noční čas v paláci) bude v hale 3 zřízena muzejní instalace perských koberců. Lila Valadan vystaví uprostřed muzea rozsáhlý výběr svých perských uměleckých děl.

Veletrh DOMOTEX 2024 odstartuje také zcela nový koncept zaměřený na jednotlivé země. V roce 2024 to bude „INSIGHT ITALY“, a v centru pozornosti tedy bude Itálie. Tato jedinečná speciální přehlídka se zaměří na trendy, vzory, barvy a inovace z Itálie a nabídne návštěvníkům vhled do kreativity a dokonalosti italského průmyslu koberců a podlahových krytin.

A kromě toho, v průběhu celého veletrhu nabízí DOMOTEX četné bezplatné networkingové akce, na kterých si můžete v uvolněné atmosféře nad jídlem, pitím a zábavou popovídat s ostatními účastníky z celého světa, navázat ještě další nové obchodní kontakty.

Pro více informací kontaktujte zastoupení veletrhu v ČR, info@proveletrhy.cz, www.proveletrhy.cz

www.domotex.de