01.08.2023 | TIPY

Je tomu již opravdu dávno, kdy vznikla magická přírodní podlaha Marmoleum. Nepodobá se žádné jiné podlaze, je originální a svá.

Marmoleum není pouze krásné a stylové, ale je také neuvěřitelně ekologické a funkční. Existuje více než 150 let a za tu dobu bylo vylepšeno tak, aby vyhovovalo všem potřebám moderních budov. Vyrábí se z přírodních i obnovitelných zdrojů, jako je lněný olej, dřevitá moučka, pryskyřice, vápenec a jutová textilie, což z něj činí jednu z nejekologičtějších dostupných podlah. 

Již od počátku je Marmoleum připraveno na cirkulaci, aby se dalo recyklovat a znovu použít. Vyráběno je jako CO2 neutrální od vzniku po expedici bez kompenzací emisí, a celkově snižuje vaši uhlíkovou stopu. Do výroby vstupuje kromě přírodních surovin také recyklovaný post spotřebitelný odpad.

Hrdinou recyklace v rámci kolekce Marmoleum je řada Marmoleum Cocoa. Snoubí se v ní cirkulárnost a krása přírodní podlahy. Udržitelný design, vytříbená elegance a moderní výběr odstínů z ní dělá nadčasovou podlahu, která se hodí kamkoliv.

Cocoa obsahuje celkem 43% kombinovaného recyklovaného obsahu pocházejícího z odřezků při instalaci nové krytiny, staré strhnuté podlahy Marmoleum, ale i z recyklovaných materiálu jako je dřevitá moučka a slupky kakaových bobů. Tvrdé kakaové skořápky jsou odpadním produktem při výrobě kakaa. Sbíráme je, najemno nameleme a přidáváme k surovinám pro výrobu podlahy Marmoleum. Samotné kakaové slupky mají různé barvy a dodávají tak podlaze jedinečný zrnitý vzhled a dojem. Rozptýlené kakaové slupky vnáší do dekoru živost, která je vyvážena klidnými minerálními odstíny. Šest nových vzorů harmonicky doplňuje oblíbené odstíny čokolády. Společně vytváří elegantní paletu vzorů, která se snadno kombinuje navzájem i s jinými materiály v interiéru. Cocoa vás ohromí svou úchvatnou povrchovou texturou, která vypadá přirozeně a současně působí moderně. 

Ale to není vše. Neuvěřitelnou trvanlivost podlahy Marmoleum vylepšuje povrchová úprava Topshield PRO. Můžete se spolehnout, že Marmoleum bude odolné vůči poškrábání, skvrnám, bude se snadno uklízet a udržovat. Antibakteriální vlastnosti podlahy Marmoleum jsou schváleny britským alergologickým ústavem Allergy UK, jako podlaha přívětivá alergikům. Marmoleum podporuje zdravé vnitřní prostředí. Je tak podlahou skvělou pro lidi, budovy i životní prostředí, dnes i pro budoucí generace.

www.forbo-flooring.cz/cocoa  

Celý článek najdete v časopise DOMO 4/2023, který si můžete online prohlédnout ZDE.