04.08.2023 | TIPY

Duševní vlastnictví nelze upřít přírodě, která stvořila barvy dřevěných podlah Kährs Ground Collection.

Nová kolekce švédského výrobce Kährs se v mnohém inspirovala v letních i podzimních tónech: Můžete se s ní doma v myšlenkách vrátit na středomořské píseční pláže, šnorchlovat mezi korály v Rudém moři a nebo se zavrtat do hlíny při víkendovém pletí zahrádky na chalupě, aniž by vám ulpěla špína za nehty. Copyright přírody potvrzuje i ekologický certifikát The Nordic Swan Ecolabel, jedna z nejkomplexnějších a nejpřísnějších certifikací výrobků na světě.

Trend vnášet do našich domovů kousek přírody je stále silnější a na tuto poptávku reaguje pět dekorů z kolekce třívrstvých dřevěných podlah Kährs Ground Collection, mořených do nadčasových, jemných tónů a barev vyskytujících se v přírodě - od bělostné křídy a korálů přes hřejivé tóny písku až po tmavší odstíny hlíny a zeminy. Tedy v zemitých barvách, které jsou  barevně bohatší než jen klasický dub v přírodním odstínu. To vše opět v menších 3-lamelových formátech, které v poslední době tolik ustoupily velkým formátům. Matný lak je trendem i povinností u všech pěti dekorů nové kolekce. „Je to návrat k 3lamelám, které v minulosti ze sortimentu vypadly, protože výrobci se soustředili na velký formát a ve 3lamelách nebyla nabídka tak rozsáhlá,“ potvrzuje Aleš Viktorin, vedoucí regionálního prodeje společnosti Kratochvíl parket profi (KPP), která je výhradním distributorem Kährs u nás.

„Vybrali nejprodávanější odstíny, v minulosti bývaly podlahy až černé nebo neprakticky jasně bílé, to je za námi. Zároveň to však nejsou jen obyčejné přírodní duby a jasany, ale krásné odstíny inspirované celou přírodou,“ hodnotí Aleš Viktorin z KPP.

Tloušťka třívrstvých dřevěných podlah je „jen“ 13 mm, což dovolují moderní technologie výroby, snaha o ekologicky maximální výtěžnost dřevin i ekonomický aspekt. Díky nižším cenám se tyto dřevěné podlahy proto blíží např. moderním minerálním SPC krytinám. Samozřejmostí je zámkový systém Woodloc 5G a barevně sladěné lišty i ostatní příslušenství.

Soulad s přírodou potvrzuje u nové kolekce i ekologický certifikát The Nordic Swan Ecolabel. Jeho udělení je podmíněno tím, že minimálně 50 % hmotnosti všech surovin (panenský/recyklovaný materiál) použitých v podlaze pochází z lesního hospodářství certifikovaného podle systémů FSC nebo PEFC nebo z recyklovaného materiálu. Zároveň podlaha musí garantovat nízké emise a kvalitní vnitřní prostředí. Certifikát The Nordic Swan Ecolabel klade požadavky i na kvalitu a funkčnost produktu a je jedním z nejkomplexnějších a nejpřísnějších certifikací výrobků na světě.

http://podlahyonline.cz 

www.kpp.cz