12.04.2023 | Praxe

Hledáte možnosti pro renovaci schodiště nebo stavíte schodiště zcela nové? Žádná vícepatrová stavba se bez něj neobejde a vzhledem k vizuálnímu primu schodiště v interiéru je důležité mu věnovat náležitou pozornost.

Schodiště je jedním z nejdůležitějších vizuálních prvků jakéhokoliv víceposchoďového interiéru, je proto důležité, aby s ním bylo náležitě sladěné. Nejjednodušším způsobem, jak toho dosáhnout, je instalace obkladů. Schodišťový systém TOPSTEP lze použít na jakýkoliv podklad: betonové schody, dřevěné schody i kovové schodiště nebo na schody z kamene či teraca. Problém není ani tvar – obložit lze stejně přímé i točité schodiště. Zároveň je dodáván v široké škále dekorů a barev, dotváření interiéru v harmonický celek nemůže být jednodušší.

A PROČ ZROVNA LAMINÁT?

Výhody laminátu jsou poměrně široké. V první řadě se jedná o materiál, který je extrémně odolný a přirozeně robustní – nejenže dobře snáší otřesy a odolá vysokému tlaku, ale je také velmi odolný vůči povrchovému narušení (poškrábání, vrypy i chemická odolnost) a k tomu barevně stálý. Laminát upravený pro obklady schodišť navíc ani není kluzký, proto je vhodný i do domácností s mazlíčky a dětmi.

Nevyžaduje žádné povrchové ošetřování – ano, čtete správně – žádné lakování, olejování ani broušení. Veškeré nečistoty lze odstranit vlhkým hadříkem a jiná údržba není třeba.

Neposlední výhodou laminátu je samozřejmě již zmiňovaná estetická stránka. Široká paleta dekorů z nabídky TOPSTEP umožňuje výběr z celé řady dřevěných, betonových i mramorových variant.

A TO NENÍ VŠE

Renovace schodiště je jistě drahá, ale s obklady může být cenově mnohem přijatelnější než při kompletní přestavbě. Jistě, nátěr by byl levnější, ale je sázka na jistotu, že taková renovace nebude mít dlouhého trvání. Laminátem obložené schodiště zůstane v perfektním stavu po velmi dlouhou dobu. Schodišťový systém TOPSTEP je optimální pro obložení nových schodů i pro rychlou renovaci bez bourání starého schodiště. Je navíc doprovázen celou řadu plně kompatibilních doplňků, které by mohlo moderní schodiště vyžadovat – bočnice schodiště (kaskádové nebo průběžné), nerezové zábradlí s materiálově volitelným madlem nebo schodišťové LED osvětlení.

SNADNÁ A RYCHLÁ INSTALACE

Schodišťový systém TOPSTEP je navržen tak, aby jeho instalace byla snadná a rychlá, zároveň ale plně přizpůsobitelná konkrétní zakázce. Součástí nabízených služeb je tedy také individuální konzultace, odborné poradenství, a nakonec také samotná instalace. Další informace hledejte na www.topstep.cz a v případě jakýchkoliv otázek nebo zájmu o spolupráci neváhejte navázat kontakt!

Další informace hledejte na www.topstep.cz 

Celý článek najdete v časopise DOMO 2/2023, který si můžete předplatit ZDE nebo si napište o ukázkový výtisk ZDARMA na j.patzakova@atemi.cz.