10.11.2022 | Zprávy


Do začátku veletrhu DOMOTEX 2023, předního světového veletrhu koberců a podlahových krytin v Hannoveru, zbývá už jen zhruba dva a půl měsíce.

Nadcházející akce nabídne od 12. do 15. ledna opět řadu zajímavostí ve všech oblastech nabídky. Veletrh DOMOTEX 2023 nabídne nápadité expozice, prezentace udržitelných výrobků a inspirativní konferenční program. „Jsme rádi, že můžeme po dlouhé době opět nabídnout bohatý a inovativní veletrh DOMOTEX. V lednu se návštěvníci mohou těšit na nové formáty a kontaktní místa, stejně jako na spoustu inspirace a informací ve všech výstavních prostorách," vysvětluje Sonia Wedell-Castellano, globální ředitelka veletrhu DOMOTEX

Silné přednášky a diskuse na DOMOTEX ON STAGE

Témata udržitelnosti a oběhového hospodářství se jako červená nit táhnou celým programem konference DOMOTEX ON STAGE, která se koná v hale 23 v rámci zvláštní plochy THE GREEN COLLECTION. Zájemci mohou očekávat rozmanité a informativní příspěvky na témata „Propojování trhů“, „Vědomý život“ a „Barevná příroda“ (Connecting Markets, Conscious Living and Colourful Nature). Patří mezi ně následující přednášky:

  • Luxusní koberce musí být udržitelné – Michael Christie, autor a editor blogu „The Ruggist“.
  • Zákaznická zkušenost jako prožitek úspěchu v obchodování B2B – Kai Hudetz, IFH Kolín nad Rýnem
  • Udržitelnost v interiérovém designu – Elina Grigoriou, interiérová designérka a odbornice na udržitelnost
  • Zákon o dodavatelském řetězci – Bernd Lange, poslanec Evropského parlamentu
  • Stejně jako mnoho dalších příspěvků od řečníků z oblasti politiky, svazů, interiérového designu a obchodu. 

Díky přednášejícím z těchto různých oblastí nabídne DOMOTEX ON STAGE ucelený pohled na výzvy udržitelného designu v oblasti koberců a podlahových krytin.

Mood Spaces – Inspirativní prostorové instalace 

Veletrh DOMOTEX nabízí specializovaným prodejcům a zhotovitelům zajímavý zdroj inspirace: instalace místností navržené pěti mezinárodními interiérovými architekty představují aktuální trendy v oblasti vybavení a odrážejí souhru podlahových krytin a interiérového designu. V souladu s formátem Concept Store instalace také ukazují, jak lze produkty kombinovat a vytvářet tak tematický svět. 

Mood Spaces jsou navrženy pod vedením Holly Becker, interiérové designérky, bloggerky a odbornice na trendy z Hannoveru. Kromě Holly Becker se na instalaci místností podílejí renomovaní designéři Mark Braun, Peter Fehrentz, Sebastian Herkner a mezioborové designérské duo Studio Besau-Marguerre, které tvoří Eva Marguerre a Marcel Besau. Mood Spaces najdete v prostoru „Rugs“ (koberce) v hale 2.

Nominace a vítězové – slavnostní předávání cen na veletrhu DOMOTEX 2023

V lednu 2023 se na veletrhu DOMOTEX uskuteční hned několik slavnostních předávání cen. V rámci mezinárodně uznávaného ocenění za design koberců, Carpet Design Awards (CDA), budou ve spolupráci se společnostmi COVER a HALI oceněny nejkrásnější designové koberce světa v osmi kategoriích. Koberce finalistů budou vystaveny v hale 2 až do konce veletrhu DOMOTEX. Druhý den veletrhu proběhne živé slavnostní předávání cen CDA.

Oceněni budou také vítězové soutěží Parkett Star a Green Collection. Slavnostní předávání cen proběhne 12. ledna v rámci DOMOTEX ON STAGE. Ve 14 hodin budou vyhlášeni vítězové Green Collection a v 17 hodin proběhne slavnostní předávání cen Parkett Star. 

PODLAHOVÉ POKLADY 

Pod tímto názvem představuje studijní obor textilního designu na Státní akademii výtvarných umění ve Stuttgartu exponáty ze stejnojmenného designového projektu (BODEN SCHÄTZE – PODLAHOVÉ POKLADY). Kromě velké technické svobody hraje v tomto projektu zásadní roli udržitelnost. Studenti se zabývají také otázkami estetiky, designu, modernosti, ekologického povědomí, praktičnosti a limitů textilních podlahových krytin. Výstava ukáže jednotlivé kroky procesu od návrhu přes vývoj vzoru až po hotové koberce, které realizovala společnost TISCA po konzultaci se studenty.

Situace v odvětví podlahových krytin je velmi povzbudivá

Očekávání ohledně veletrhu DOMOTEX 2023 jsou vysoká. Svou účast potvrdilo více než 700 vystavovatelů z téměř 50 zemí. 

Pro Caglara Kepekciho, generálního ředitele společnosti Merinos, je účast na nadcházející akci samozřejmostí: „Veletrhu DOMOTEX v lednu 2023 se určitě zúčastníme. Jedná se o největší oborové setkání mezinárodního charakteru, které je pro nás naprostou nezbytností. Veletrh DOMOTEX je ideální platformou pro setkání se stávajícími obchodními partnery, zájemci a kolegy z oboru, stejně jako pro efektivní prezentaci našich novinek širokému publiku v krátkém čase.“

Na akci se těší i Eduardo Diaz, ředitel svazu UNIFAM:UNIFAM, španělský svaz výrobců koberců, předložek a doplňků, vítá nový ročník největšího světového veletrhu podlahových krytin s novým nadšením, aby představil své novinky, které jsou výsledkem neustálého úsilí v oblasti výzkumu, vývoje a inovací.“

Ohlasy na akci, která se bude konat v lednu, jsou velmi pozitivní rovněž ze strany návštěvníků. Například Michael Roithner, centrální nákupčí podlahových krytin a koberců ve společnosti POCO Einrichtungsmärkte GmbH, plánuje „navštívit veletrh DOMOTEX 2023 po všechny čtyři dny konání“.

www.domotex.de