24.10.2022 | Zprávy

Soutěž Řemeslo/Skill se po roční přestávce opět uskutečnila ve dnech 20. – 22. září 2022 ve Vysokém Mýtě. Projektu se i letos aktivně zúčastnila značka fermacell®, která tuto učňovskou soutěž dlouhodobě podporuje.

Na základě společné snahy Pardubického kraje, VOŠ a SŠ stavební ve Vysokém Mýtě, města Vysoké Mýto, partnerů a sponzorů obnovila organizátorská společnost Erudio CZ letos po roční pauze způsobené covidem soutěž Řemeslo/Skill 2022. Soutěž se konala přímo na náměstí Přemysla Otakara II. ve Vysokém Mýtě v oborech zedník, zednické práce, obkladač, montér suchých staveb, instalatér a truhlář. Důležitou součástí „Stavařského vysokomýtského svátku“ byla i tradiční prezentace škol Pardubického kraje s nabídkou učebních a studijních oborů i s praktickými ukázkami řemesel a pozváním žáků základních škol Pardubického kraje na celý program. 

Soutěž učňů v montáži suché podlahy fermacell® byla na programu ve středu 21. září a startovala od 12:00 hod. Návštěvníci se mohli podívat nejen na řemeslnou dovednost jednotlivých týmů, ale s Davidem Švábenským, technicko-prodejním konzultantem společnosti James Hardie Europe, mohli například konzultovat i své představy ohledně použití stavebních systémů suché výstavby fermacell® a vláknocementových fasádních Hardie® obkladů při stavbě a rekonstrukci bytu nebo domu. 

O účast v soutěži byl letos mimořádný zájem, představilo se 74 soutěžících z více jak 20ti českých a slovenských škol, kteří se snažili co nejlépe vypořádat se svými soutěžními úkoly. Nejprve zedníci postavili soutěžní stavby z materiálu Heluz a Ytong a dále postupně realizovali svá soutěžní zadání instalatéři, montéři suchých staveb a obkladači.  A jak dopadli?  

  1. SŠ stavební a dřevozpracující Ostrava
  2. SOŠ Považská Bystrica
  3. SŠ polytechnická Brno, Jílová ul. - A
  4. SŠ polytechnická Brno, Jílová ul. - B
  5. Masarykova SŠ Letovice

www.fermacell.cz