14.09.2022 | TIPY

Kolekce ekologických, 100% bio podlah Wineo PURLINE 1200, na jejichž výrobu se používají výhradně přírodní látky, je velmi přátelská nejen k přírodě, ale i k uživateli.

Tyto trvale elastické a vysoce odolné krytiny od předního německého výrobce, které na český trh dováží společnost Kratochvíl parket profi totiž zahrnují samé „slušně vychované dekory“ (např. dekor Ahoj Marto, Pozdravte Kláru, Představuje se Otto atd.).

Přírodní materiály jsou trendem současnosti, v rámci podlah jsou nejvýraznějším reprezentantem dřevěné podlahy, resp. bývaly. Zvyšující se nedostatek dřeva vedl výrobce k hledání a využití jiných přírodních materiálů. V tomto směru se významně polepšily vinylové krytiny, začaly se vyrábět minerální podlahy SCP z drceného kameniva, ale teprve o podlahách WINEO PURLINE lze stoprocentně říci, že jsou to zcela přírodní podlahy.

Foto: Ekologická podlaha_Wineo PURLINE 1200_dekor Smile for Emma_Zdroj KPP

100% ekologičnost kolekce WINEO PURLINE 1200 se neomezuje pouze na složení krytiny, ale daleko překračuje hranice běžného chápání tohoto pojmu - nejenže při výrobě produktu nebyly použity chemické látky, ale výhradně přírodní suroviny z obnovitelných zdrojů (ricinový nebo lněný olej a sádra), ale i údržba je ekologická (stačí čistá voda). V případě požáru nevznikají toxické plyny a téměř žádný kouř. A ani při likvidaci tyto krytiny nezatěžují životní prostředí, jsou 100% recyklovatelné.

Foto: Ekologická podlaha_Wineo PURLINE 1200_dekorAnnouncing Fritz_i_velkā_www.kpp.cz

HELLO MARTHA ČI INTRODUCING OTTO  

Pokud jde o dekory, nová řada ekologických krytin Wineo PURLINE 1200 přináší zejména imitace oblíbených dřevin a přírodního kamene. Nečekejte ale, že si budete vybírat mezi designy pojmenovanými dub arctic, borovice nordic a podobně suše označenými produkty. Výrobce pro řadu Wineo PURLINE 1200 zvolil opravdu netradiční názvosloví. Dekory nesou názvy jako např. Please meet Paula, Say hi to Klara, Hello Martha či Introducing Otto… Tyto názvy jen podtrhují výjimečnost těchto krytin spočívající v přátelském vztahu k životnímu prostředí i uživateli.

Ať už vás osloví kterýkoli z dekorů, můžete se spolehnout, že podlaha Wineo PURLINE 1200 obstojí i v náročných podmínkách, patří do zátěžové třídy 33, takže je určena i do vysoce zatěžovaných prostor v komerční sféře. 

Foto: Ekologické krytiny_Wineo PURLINE 1200_Introducing-Otto 

SVOBODA VE ZPŮSOBU POKLÁDKY

Výrobce Wineo nabízí uživateli u většiny svých podlahových krytin možnost zvolit si způsob pokládky, který bude nejlépe vyhovovat konkrétním podmínkám. Není tomu jinak ani v případě nové řady Wineo PURLINE 1200. „Jednotlivé dekory tak můžete pořídit v podobě dílců určených k pokládce celoplošným lepením, dále jako dílce se zámkem pro pokládku plovoucím způsobem, a to buď na HDF desce, nebo na desce z rigidu SPC. Tato poslední možnost je praktická pro situace, kdy je třeba se vypořádat s nerovnostmi podkladu. Rigid SPC jednak umožňuje zachovat nízkou konstrukční výšku krytiny, jednak tento vysoce pevný nosič zabraňuje prokreslení nedokonalostí podkladu do krytiny. Tato vlastnost předurčuje podlahy PURLINE 1200 pro použití jak v novostavbách, tak při rekonstrukcích,“ podotýká Milan Mrkáček, vedoucí regionálního prodeje společnosti Kratochvíl parket profi.

V neposlední řadě je třeba připomenout, že výroba krytin německé značky WINEO Purline probíhá skutečně v Německu, žádné suroviny netřeba dovážet z Asie. Proto jsou podlahy WINEO Purline i v dnešní nestabilní době dostupné v běžných termínech a nehrozí jejich nedostatek, jako u některých  vinylů či SPC podlah dovážených z Asie. Tedy nejen užitné vlastnosti, designové možnosti a ekologické benefity, ale i země původu je výhodou nové kolekce WINEO Purline.

http://podlahyonline.cz 

www.kpp.cz