16.09.2022 | TIPY

Značka eukula®, součást koncernu Dr. Schutz® Group, nabízí ucelený sortiment impregnačních olejů, tvrdých voskových olejů a laků pro dřevěné a korkové podlahy. Z širokého portfolia si představíme nejkvalitnější a nejodolnější laky.

strato intensive prime 201 – základní lak s intenzivním zvýrazněním dřeviny

Strato intensive prime 201 je základní válečkovací lak na vodní bázi, který dokáže velmi intenzivně zvýraznit dřevinu. Má silný uzavírací účinek. Redukuje boční klížení. Může být použit na podlahové topení. Je vhodný pro všechny druhy dřevin včetně exotických materiálů. Výhodou pro realizátora je také rychlé schnutí a redukované zdrsnění dřeva. Mimo tohoto základního laku jsou v nabídce eukula® ještě další 4 možnosti základního lakování s různými barevnými efekty na povrchu dřeva – teplé zabarvení, zesvětlující pigmentace, jantarová pigmentace, olejový základ.

strato premium 371- jednokomponentní lak na vodní bázi

Špičkovým 1K-lakem je speciální lak na vodní bázi strato premium 37x, který se vyrábí ve variantě 371 hedvábný mat a 372 mat. Jedná se o lak na bázi vysoce kvalitních uretanových disperzí. Je určen pro silně zatěžované dřevěné a korkové podlahy s nejvyššími nároky na odolnost vůči zatížení a chemikáliím. Má vysokou odolnost vůči otěru, neobsahuje rozpouštědla, je bez vlastního žloutnutí, bonusem pro realizátora je lehké zpracování. Skupina 1K-laků je doplněna ještě o další dvě kvalitativní skupiny.

strato extreme 470 – dvoukomponentní lak na vodní bázi

Skupině 2K-laků na vodní bázi vévodí lak na bázi moderních uretanových disperzí bez obsahu aminu strato extreme 47x. Vyrábí se ve čtyřech optických variantách – 470 lesk, 471 hedvábný mat, 472 mat a 473 ultramat. 

Je určen pro nejvyšší zatížení dřevěných a korkových podlah. Má mimořádně vysokou odolnost, je absolutně pachově neutrální, bez vlastního žloutnutí, s redukovanou citlivostí na rýhy od podpatků. Také tento lak se profesionálnímu realizátorovi odmění jednoduchým zpracováním.  V portfoliu 2K-laků najdeme ještě univerzální lak strato perform 461/462, který je testován pro sportovní povrchy.

strato nature 484 – když má dřevo vypadat „jako by bylo surové“

Specialitou skupiny 2-komponentních laků na vodní bázi je lak strato nature 484, který při přímé aplikaci bez základního lakování propůjčuje dřevu vzhled „jako by bylo surové“. Povrch je matný, mikrodrsný a bez zvýraznění. Také tento vysoce kvalitní lak je vyroben na bázi moderních uretanových disperzí bez obsahu aminu. Lak je absolutně pachově neutrální, bez vlastního žloutnutí. Je určen pro nejvyšší zatížení dřevěných podlah a opět se pyšní jednoduchým bezproblémovým zpracováním.

www.dr-schutz.cz