23.05.2022 | Praxe

V současné době téměř není v podlahářské branži řešení, které by již někdo předtím nenavrhnul, nevyrobil či nezrealizoval. Ať už se to týká druhu podlahových krytin z hlediska původu materiálu a jejich odpovídajícího způsobu pokládání nebo také z pohledu požadavků na možnosti užívání. V průběhu let jsou prověřena optimální řešení, osvědčené materiály, ale na druhou stranu dobrovolně podléháme módním trendům.

Především při renovacích interiérů čas od času může nastat situace, kdy zákazník touží po nové podlaze, nicméně vlastnické vztahy nebo stavební připravenost mu nedovolují její realizaci. Typická situace může nastat v případě, kdy je zákazník v pronájmu a majitel nemovitosti nedovolí rozsáhlejší rekonstrukci a odstranění původní podlahy.  Krytina nevykazuje defekty, je mnohdy velmi pěkná a funkční, ale textura materiálu se pro nový provoz nebo užívání nehodí. Příkladem může být starší bytový dům s dřevěnými parketami, který si uživatel pronajme jako ordinaci nebo kadeřnictví. Bezesporu bude z funkčního hlediska lépe udržovatelná podlaha vinylová. Ale příkladů je celá řada.

Řešením je renovační systémová kročejová samolepicí podložka THOMSIT TF 501.

Rychlá renovace podlahy designovou podlahou – kdo by to neznal. Už se vám stávající podlaha ve vlastním nebo nájemním bydlení nelíbí? Nemáte jako nájemník nebo stavitel náladu na zdlouhavé, prašné a hlučné práce při výměně podlahy? Nedovolí vám pronajímatel novou krytinu, a přesto ji chcete?

Zkrátka, novou podlahu můžete mít hned jako zázrakem. Bez bourání a vystěhování nábytku. Hned pochozí a použitelnou!

Podložka je perfektním řešením při změně podlahy i když prostory právě užíváte. Nábytek přestěhujete na jednu polovinu místnosti, položíte podlahu, přenesete a dokončíte místnost. A uvedení prostor do původního stavu po skončení pronájmu – žádný problém. Podložka není pevně spojena s podkladem!

JEDEN SYSTÉM – MNOHO VÝHOD

Při pokládce (z pohledu podlaháře)

  • velmi vysoký komfort pokládky: Lamely mohou být v průběhu lepení několikrát korigovány
  • Rychlost a bezpečnost pokládky. Bez prachu a bourání – to vede ke spokojenosti zákazníka!
  • Jednoduchý a udržitelný systém: Snadná manipulace, transport díky nízké objemové hmotnosti nezatěžuje konstrukci ani životní prostředí!

Výhody navíc:

  • Rozšířený okruh potenciálních zákazníků, kteří chtějí dočasnou podlahu!
  • Vysoká flexibilita: Systém vám umožní velmi krátkou lhůtu plánování a realizaci zakázky díky snadnému a efektivnímu zpracování.

Z pohledu uživatele

  • Znovu rozebratelná a použitelná podlahová krytina bez poškození a trvalých stop na podkladu nebo původní krytině.
  • Úspora času a nákladů: Přímá pokládka bez zdržení a zdlouhavé přípravy umožní okamžité nastěhování a užívání prostoru.
  • Rychle, čistě a bez hluku – protože není nutná žádní složitá renovace!

Výhody navíc

  • Výrazně snížený kročejový hluk o 17 dB v místnosti při zachování velmi nízké konstrukční výšky podložky 1 mm.
  • Jednoduchá pokládka bez navazujících komplikací. Díky celkové výšce jen 3 mm není například nutné krácení dveří nebo použití přechodových lišt.

Udělej to jednoduše:

THOMSIT TF 501 z řady THOMSIT-FLOOR je rozměrově stabilní, kročejový hluk tlumicí podložka s lepicí vrstvou na horní straně, která se volně pokládá na podklad pro lepení designových krytin (vinylů) od 2 mm. Systém pro volnou pokládku umožňuje znovu rozebrat skladbu podlahy v dočasných provozech, pronájmech nebo kancelářích. Je vhodný pro privátní i komerční sféru v závislosti na typu vinylové krytiny.

Celý článek s popisky všech fotografií najdete v profi magazínu DOMO č.3/2022, který vyšel 3.5.2022. Předplatné si můžete objednat ZDE nebo si napište o ukázkový výtisk ZDE.