28.03.2022 | TIPY

Terasa je synonymem pro místo, kde chceme trávit čas podle svých představ. Dobít baterky v klidu ve společnosti dobré knihy, užívat si pohodu se svojí rodinou nebo relaxovat s přáteli. V nabídce spol. ASKO a.s. pro sezonu 2022 najdete klasická dřevěná terasová prkna, profily z bambusu a WPC terasové systémy. 

Terasy z přírodního dřeva představují klasiku v segmentu terasových prknech. Vytváří novou užitnou plochu a přirozený přechod z interiéru do exteriéru. Dřevěná terasová prkna jsou oblíbená pro své vlastnosti a dobrou kombinovatelnost s klasickými i moderními materiály. Dřevo se ani ve vysokých teplotách nerozpálí tak, aby se po terase nedalo přejít bosou nohou. Naopak za chladného počasí zůstává dřevo teplé, za vlhka neklouže. Své uplatnění nachází na výstavbu teras, ale i na balkónech, chodnících v okolí bazénů apod. 

Novinkou v nabídce spol. ASKO a.s. v sekci dřevěných terasových prken je Severská borovice. 

Dřevina je původem ze severní Evropy a má výraznou kresbou letokruhů s přítomnost větších suků. Hustota dřeva 450 - 470 kg/m³. K dispozici je provedení jemné rýhování / hladké provedení.

K žádaným exotickým dřevinám se dlouhodobě řadí Thermoborovice. 

Dřevina původem ze Skandinávie je karamelově hnědého zbarvení. Je to rozměrově velmi stálé a trvanlivé dřevo se speciální tepelnou úpravou zvyšující odolnost proti škůdcům a dřevokazným houbám. Hustota dřeva 450 - 470 kg/m³. 

Mezi stálé oblíbené dřeviny se řadí Sibiřský modřín.

Dřevina původem z oblasti Sibiře, světle žlutého až načervenalého zbarvení. Pomalý růst a husté letokruhy dodávají dřevině výbornou mechanickou odolnost. Sibiřský modřín je odolný proti extrémním teplotním výkyvům  až do -50°C. Hustota dřeviny 620 - 680 kg/m³. 

Další novinkou v nabídce spol. ASKO a.s. jsou terasové profily z Bambusu. 

Moderní terasové profily jsou vyrobené speciálním patentovaným procesem z bambusových vláken a příměsi pryskyřice. Bambusová vlákna mají přirozeně vysokou hustotu, pryskyřice vlákna bambusu impregnuje. Patentovaný způsob tepelného zpracování bambusová vlákna stlačí, fenolová pryskyřice impregnuje a výsledkem je jeden z nejtvrdších a nejtrvanlivějších materiálů na trhu. 

www.asko-as.cz 

Další informace a fotografie najdete v magazínu DOMO 2/2022 - ukázka ZDE. V případě zájmu o předplatné si jej můžete objednat ZDE