08.09.2021 | Zprávy

Léto začalo končit, nikoli ale terasová a zahradní sezóna a s ní čas venkovních koberců. Naopak, pokud se venku ochlazuje, přijde příjemná a teplá vrstva mezi podlahu a vaše nohy ještě více vhod.

Kusové outdoorové koberce jsou k nerozeznání od těch, které zdobí interiér nejednoho domu, ale liší se především v odolnosti. Materiál, z něhož jsou vyrobeny, musí vydržet sluneční paprsky, vysoké teploty i vodu, a přitom stále neztratit původní vzhled. 

Vlastnosti, které venkovní koberec odlišují od toho interiérového, z něj dělají ideální doplněk ke zkrášlení pergoly či terasy. Pokud máte rádi opravdový komfort a pohodlí, dopřejte si polštáře a přehozy a nechte venkovní prostory ožít pod přívalem barev a hebkých materiálů. Fantazii se meze nekladou!

Umělé trávníky už nejsou jen praktickým řešením těžko udržitelných prostor zahrad, jako jsou například příjezdové cesty, ale čím dál častěji se objevují na městských balkonech a terasách jako na dotek příjemný a komfortní doplněk. Velkou výhodou je téměř nulová údržba, vysoká odolnost vůči rozmařilostem přírody i výdrž až několik let. 

Na výběr je ze dvou typů, které se od sebe liší délkou vlasu. Koberec s krátkým vlasem se snadno udržuje, a proto je vhodný do prostor, jako jsou balkony a příjezdové cesty. Naopak druhý typ s delším vlasem se hodí například k bazénům, kde vypadá lépe, a navíc poskytuje pohodlný došlap po vylezení z vody. Pod nafukovací bazény jsou pak vhodné kobercové podložky, které brání poškození materiálu a prodlouží tak životnost bazénu. 

Nabídku travních koberců najdete např. ZDE

Fotogalerie

Podívejte se také na související fotogalerii.