15.06.2021 | Zprávy

Téměř 40 let práce na výzkumu, designu a vývoji vedlo k tomu, že lamináty patří k jedněm z nejpopulárnějších a nejkvalitnějších podlahových materiálů na světě. Laminát je podlahová krytina, která poskytuje mnohé výhody – mimořádnou rozmanitost ve výběru dekorů, vyšší uživatelský komfort a větší potěšení z ekologických podlah vyrobených na špičkové úrovni. V současnosti jede do popředí i důležitý aspekt udržitelnosti a trvanlivosti, protože zákazníci chtějí investovat do kvalitního produktu, který vydrží dlouhou dobu a minimalizuje dopad na životní prostředí.

Foto: Balanced Oak Darkbrown_int, zdroj: KPP

Pokračujícím trendem je používání přírodních materiálů. Tradičně oblíbený je dub, ale neméně významné jsou i jiné druhy dřeva, jako je kaštan, borovice, ořech. Protože zákazníci chtějí podlahy, které jsou co nejvěrnější přírodě, mnoho výrobců neustále pracuje na zlepšování vzhledu laminátových podlah tak, aby byly k nerozeznání od skutečného dřeva. 

Foto: Balanced Oak Beige_int, zdroj: KPP

Přednosti laminátů nejvyšší kvality jsou nejen v jejich designu, ale také v technických vlastnostech, především ve snadné pokládce a případných opravách. Inteligentní zaklapávací systémy usnadňují pokládání, zvedání a výměnu i velmi dlouhých nebo širokých prken. Poškozené oblasti lze proto snadno vyměnit. 

Foto: Balanced Oak Brown_int, zdroj: KPP

Výrobci podlahových krytin se i nadále zaměřují na odolnost proti vodě a snižování hluku jako klíčové výkonnostní charakteristiky svých produktů. Vodotěsná podlaha nabízí zákazníkům větší flexibilitu, protože ji lze použít také v místnostech se zvláštními požadavky jako jsou koupelny, kuchyně či prádelny. 

Foto: Balanced Oak Grey_int, zdroj: KPP

Více o podlahách najdete v magazínu DOMO. Červnové číslo vyjde 28. 6. 2021 a předplatit si jej můžete ZDE.