24.03.2021 | Zprávy

Přípravy veletrhu DOMOTEX DIGITAL DAYS 2021 (19. – 21. května) jsou v plném proudu a organizátory těší pozitivní ohlasy branže podlahových krytin.

Původně na 20. května plánovaná digitální konference je o dva dny rozšířena, veletrh tak nabídne účastníkům možnost sjednávání schůzek a networking.

Veletrh DOMOTEX 2021 se uskuteční vzhledem k světové pandemii koronaviru v tomto roce výhradně v digitální podobě. Základem DOMOTEX DIGITAL DAYS je Live-konferenční program dne 20. května. Bude zahrnovat aktuální a budoucí témata branže podlahových krytin. Vedle digitální konference bude důležitou součástí business-dating a interaktivní výměna informací. Tímto nabízí DOMOTEX v letošním roce alternativu, digitální platformu, která bude pro všechny účastníky k dispozici po dobu tří dnů. Osm týdnů před veletrhem je zaznamenán pozitivní počet přihlášek. Nebudou chybět vystavovatelé a dlouholetí partneři jako Ipek- A. Ipektchi z oboru ručně vyráběných koberců, nebo Neuhofer Holz und Unilin Technologies.

„DOMOTEX DIGITAL DAYS je setkání mezinárodní branže, nabízí business-dating a chatování mezi všemi účastníky a mnohé další. Účastníci se již nyní mohou těšit na DOMOTEX DIGITAL DAYS a na zajímavý konferenční program. Především na tři témata: Budoucnost obchodu, Trendy budoucnosti iteriérových podlah, Udržitelnost a zdravé bydlení.“, říká Sonia Wedell-Castellano, Global Director DOMOTEX, Deutsche Messe AG. A dále dodává: „Veletrh DOMOTEX se naposledy uskutečnil v roce 2020. Od té doby se v celém světě řeší pandemie koronaviru a veletrhy se nemohou konat jako obvykle. S veletrhem DOMOTEX DIGITAL DAYS chceme nabídnout branži koberců a podlahových krytin virtuální prostor pro setkání a výměnu informací a nabídnout možnost představit novinky mezinárodním účastníkům. A také prostředek jak se informovat o nejnovějším vývoji a trendech. Proto je připraven zajímavý konferenční program. DOMOTEX DIGITAL DAYS není alternativou k pravému veletržnímu zážitku, nabízí ale branži až do příštího ročníku veletrhu DOMOTEX v lednu 2022 přinejmenším virtuální možnost setkání.”

Vystavovatelé uvítali platformu, která jim i přes omezení nabízí možnost, jak zůstat v kontaktu s branží, představit produkty a inovace, stejně jako navázat kontakty se zákazníky a partnery.

„Na DOMOTEX DIGITAL DAYS se díváme velmi pozitivně. Osobní setkání a výměna během klasického veletrhu se nedá samozřejmě s digitálním komunikací porovnávat. Ale v době, jako je ta dnešní, je potřeba nalézt nové možnosti. Jsme rádi, že se veletrh může uskutečnit, a to v jakékoli podobě. Díky možnosti Live – prezentací můžeme představit širokému publiku novinky a naši Vizi 2025.“ Potvrzuje Franz Neuhofer, majitel a jednatel společnosti NEUHOFER HOLZ GmbH.

„Jsme nadšeni, že DOMOTEX opět nabízí platformu, kde bude zastoupena celá branže podlahových krytin. Samozřejmě, že by bylo pěkné se setkat osobně, ale ani to nás neodradí od naplánování představení technologií, videomeetigů s držiteli licencí, nákupčími, dovozci a distributory z celého světa. Náš tým se těší na to, že objeví výhody digitalizace.“ říká Floris Koopmans Business Development Manager IP Unilin Technologies. 

Program konference zahrnuje přednášky, panelové diskuze stejně jako prezentace produktů a inovací s diskuzemi, významnými řečníky a odborníky ze světa podlahových krytin. 

Mezi důležité body programu budou vedle tří ústředních témat COVER NEW GROUND: Balanced Living, Sustainable Living a More than Floor patřit především trendy budoucnosti obchodu „The Future of Retail - Ponaučení z krize“ a digitalizace stacionárního obchodu. S důrazem na výhody a nevýhody digitalizace branže podlahových krytin. Odborníci budou odpovídat na aktuální otázky z oboru podlahových interiérů, jako „Co bude následovat po aktuálním trendu Cocooning?“, „Jaký vliv má pandemie na branži podlahových krytin?“, „Jsou řemeslníci vítězové pandemie?“ a mnohé další.

Pandemie koronaviru nutí organizátory veletrhů ke změně způsobu myšlení. Mnoho veletrhů se již celý rok koná kvůli cestovním omezením a zákazu osobního kontaktu pouze v digitální podobě. S DOMOTEX DIGITAL DAYS nabízí Deutsche Messe platformu a přispívá tak současně k stále vzrůstající důležitosti online propojení také v branži podlahových krytin.

Veletrh DOMOTEX proběhne v digitálním formátu 19. – 21. května 2021 a další veletrh DOMOTEX se uskuteční od 13. do 16. ledna 2022 jako hybridní veletrh na hannoverském výstavišti.

Kontakt na redakci:

DOMOTEX Pressekontakt, Marketing & Kommunikation, Gülsen Akgül, Tel.: +49 (0) 511 89-32108, E-Mail: guelsen.akguel@messe.de. V případě dotazů kontaktujte výhradní zastoupení Deutsche Messe AG v ČR spol. PROveletrhy, info@proveletrhy.cz, tel.: 775 663 548

Přeloženo do češtiny z originálu pořadatele 24. 3. 2021.