25.09.2020 | TIPY

Jak bylo zmiňováno již několikrát na stránkách časopisu DOMO, zhodnocení podkladu je alfou a omegou navržení správné technologie. Různorodost podkladů a jejich možná nestabilita ovlivňují výsledný efekt celé plochy a její dlouhodobou užitnost. Značka Thomsit již dlouhá léta staví na jednoduchosti použití systémů a co možná nejjednodušším výběru materiálů, pro tu, kterou operaci.

V portfoliu má značka Thomsit čtyři penetrace, se kterými zvládnete vytvořit kontaktní vrstvu na jakémkoli podkladu. Například velmi rychlá penetrace s univerzálním použitím Thomsit R 740. Tato penetrace na polyuretanovém základu nejen, že dokáže vytvořit kontaktní vrstvu i na podkladech z litého asfaltu, ale velmi dobře uzavírá vlhkost v podkladu až do 4 % CM. Navíc je plocha již po hodině připravená pro další vrstvy.

Pokud Vás však tlačí čas a máte starosti s velkou zbytkovou vlhkostí podkladu, a to až do 7 % CM, pak pro Vás bude tou největší jistotou epoxidový penetrační nátěr Thomsit R 755. Tato penetrace na bázi epoxidových pryskyřic dokáže vytvořit nezávislou a naprosto neprostupnou vrstvu pro zbytky lepidel, asfalty, zbytky původních lepidel, vlhkost atd. Tato penetrace zvládá i ochranu proti kapilárnímu vzlínání vody do podkladu!

Naprostým evergreenem mezi našimi penetracemi je penetrace Thomsit R 764, která si léta zachovává svůj výkon a podlaháři jí používají při své každodenní práci jako skvělého parťáka. Vytváří ideální podklad pod samonivelační stěrky, s jistotou zaručí uzavření povrchu a tím eliminaci tvorby kráterků v samonivelačních stěrkách na nulu. Příznivá cena/výkon umožňuje mít tohoto skvělého pomocníka vždy v zavazadlovém prostoru firemního vozu.

Po přípravě podkladu přicházejí na řadu samonivelační stěrky. I ty má značka Thomsit „vyladěné“ pro co nejjednodušší výběr a snadnou aplikaci.

Pro všechny „problematické“ podklady, kterými jsou původní dlažby, zbytky asfaltů, zbytky původních lepidel, nebo dřevěné podklady je kalciumsulfátová samonivelační stěrka Thomsit AS 1 Rapid. Tato stěrka bez vnitřního pnutí je vhodná všude tam, kde si nejste jisti původním podkladem. Bezpečně vyrovnává plochy od 1 mm do 20 mm a její extra hladký povrch ocení všichni, kdo lepí slabé designové krytiny.

Velmi dobrou volbou je také kalciumsulfátová samonivelační stěrka Thomsit AS 45. Vyrovnává plochy od 1 mm, a to až do 40 mm v jednom kroku. Bez propadání a smršťování se zvýšenou odolností proti delaminaci. Je tak vhodná pod všechny typy povlakových krytin a také i pod parkety.

Mezi cementovými samonivelačními stěrkami je pomyslným „Rolls-Royce“ Thomsit XXL XPRESS, jejíž extrémně dobrý rozliv umožňuje vyrovnání vrstev od 0,5 mm až do 20 mm v jednom kroku. Již po 90 min. můžete plochu zakrýt povlakovými krytinami včetně neprodyšných. Je tedy určena pro ty časově nejnáročnější operace.

Na začátku startovní čáry mezi nivelačními stěrkami pak stojí Thomsit NX 40 s velmi dobrým poměrem cena/výkon. Je to produkt, který je určen pro každodenní nivelace podlah. Vyrovnává plochy od 1 mm do 15 mm v jednom kroku a lze jí použít i na lehce problematické podklady jakými jsou staré terrazo nebo dlažba a také litý asfalt.

Pokud máte nějaké speciální nároky na tloušťku vyrovnávané plochy nebo speciální vlastnosti stěrek, máme v našem portfoliu ještě další, které sednou přesně Vašim potřebám. Všechny samonivelační stěrky včetně cementových mají prakticky nulové smrštění, a proto je práce s nimi velmi bezpečná.

Více na www.thomsit.cz