30.09.2020 | TIPY

Přední německý výrobce dřevěných podlah HARO se dlouhodobě zaměřuje na výrobní procesy šetrné k životnímu prostředí a zachovávání přírodních zdrojů. Součástí promyšleného přístupu trvalé udržitelnosti je i samotná výroba podlahových krytin pro zdravé bydlení, která je situovaná v místě sídla společnosti, v německém Spehanskirchenu nedaleko města Rosenheim.

Podlahové krytiny HARO řadu let splňují požadavky certifikátu „Blaue Engel“ (Modrý anděl), vysoce hodnoceného certifikátu, který je garancí, že podlahy jsou vyrobené ze zdravotně nezávadných surovin a zdraví neškodných látek. Tím HARO splňuje jeden z cílů, kterým je „Dobré zdraví a pohoda“. Společnost ASKO a.s. klade při výběru svých partnerů důraz nejen na vzhled a kvalitu produktů, ale i na jejich přístup k trvalé udržitelnosti a dlouhodobým cílům v oblasti ekologie a životního prostředí. V nabídce spol. ASKO a.s. najdete tři zástupce produktů: Haro Parkett, Haro Wall a Haro Disano.

Dřevěné podlahy HARO jsou zastoupeny prémiovou kolekcí, která obsahuje 16 vybraných dekorů, z toho 8 dekorů bylo vybráno exkluzivně pro Asko a.s. V ucelené kolekci najdete podlahy v třívrstvé konstrukci, a to jak v provedení 3-parketových vzorků, tak selských prken. Povrchy jsou upraveny různým stupněm kartáčování, lze vybírat z povrchů lakovaných a rovněž ošetřených přírodním olejem. Nejvíce zastoupenou dřevinou v kolekci je stále oblíbený dub v různých designech, které se dokonale přizpůsobí preferovanému stylu bydlení.

Obložení stěn nebo i stropů dřevem nacházejí stále častěji své místo v moderních, designových interiérech. Pomocí systému HARO, který se skládá z montážních lišt, klipů a zakončovacích profilů, lze na stěnu instalovat dřevěné podlahoviny. Speciálně pro obložení stěn, vyvinula společnost HARO produkt HARO Wall. Designové dílce jsou opatřené výraznou povrchovou úpravou ošetřenou olejem, která jim dodává matný a ušlechtilý vzhled. Dostupné jsou ve dvou provedeních a formátech: Design Nevada 62 x 496 mm a Design Patagonia 120 x 1000 mm. Menší dílce Nevada se dodávají v mixu o tloušťce 3 – 7,3 mm, díky tomu vytvářejí přitažlivý a posledním trendům odpovídající 3D povrch.

Větší dílce Patagonia jsou optimální pro obložení větších stěn. V obou variantách lze vybírat z několika barevných úprav. Dílce jsou z výroby připravené k montáži na stěnu lepením bez vrtání, přibíjení a šroubování, lze je umístit celoplošně nebo pouze na část stěny. Díky nízké konstrukční výšce dílců není potřeba výsledné obložení jakkoliv rámovat.

Stylové podlahy DISANO by HARO jsou zdravou podlahou, která neobsahuje PVC, změkčovadla ani ftaláty. Řada DISANO Classic Aqua je určená pro všechny, kteří kladou vysoké nároky na úroveň bydlení. Autentické dekory a velkorysé formáty dílců 235×2035 mm dodají prostoru atraktivní vzhled. Díky dodatečné vrstvě ElastoTec je řada DISANO Classic Aqua příjemně měkká a komfortní na došlap. Nosná deska AquaReject na bázi přírodních materiálů zajistí zvýšenou odolnost proti vlhkosti. Při instalaci celoplošným přilepením elastickým lepidlem HARO k podkladu je podlaha vhodná např. i do domácích koupelen nebo do kuchyní.

DISANO Classic Aqua se kromě výjimečného komfortu pro uživatele vyznačuje odolností proti UV záření, teplotním výkyvům a vysokou rozměrovou stabilitou. Je vhodná i pro instalaci na teplovodní podlahové vytápění. Není náročná na údržbu a velmi snadno se čistí. Ve skladové kolekci DISANO Classic Aqua je možné vybírat z osmi autentických dřevodekorů s přiznanou V-spárou za akční cenu.

www.asko-as.cz 

Fotogalerie

Podívejte se také na související fotogalerii.