20.07.2020 | TIPY

V předchozím čísle profi magazínu Domo v anketě o nejoblíbenější podlahový dekor zvítězil jednoznačný král – dub.  Jinak tomu není ani v kolekci Wild Beauty od společnosti  Podlahy Šesták s.r.o.

WILD BEAUTY KRÁSNĚJŠÍ O NOVÉ XXL DEKORY

Kolekce třívrstvých dřevěných podlah Wild Beauty značky Timber Top byla vždy synonymem krásy, elegance a kvalitního zpracování materiálu. Důkazem mohou být stále oblíbené dekory Dub Castle Balmoral, Dub Castle Castelvecchio a Dub Castle Windsor. Není tomu jinak ani u nových 5 velkoformátových dekorů s označením XXL, které nedávno představila obchodní síť FLOOR FOREVER. 

Foto: Dub Variante French

V loňském roce nabídku velkých formátů prken oživil světlý dekor Dub Variante French XXL, na který letos navazují tmavší dekory - Dub Zakouřený Variante French XXL a Dub Kouřový Variante French XXL. Krátce po uvedení na trh si pozornost vysloužily také dekory Dub Marianna XXL a Dub Sparta XXL, kterým byla dána do vínku jedinečná barevnost. Té lze docílit pouze prostřednictvím reaktivní barvy, jež reaguje s taninem (tříslovinou) obsaženým v dubu. Barva je nanášena ručně, takže výsledkem jsou unikátní odstíny, které působí přirozeným, lehce kouřovým dojmem a zvýrazňují jedinečnou kresbu dřeva. Charakteristická je pro ně barevná stálost a to, že dub v průběhu času nežloutne.

Všechny tyto 4 nové dekory s nášlapnou vrstvou 3,2 mm, rozměry prken 14,5 x 240 x 2450 mm, kartáčovaným povrchem s extrémně matným UV olejem disponují mikro 4V spárou. Díky zámkovému systému Tuff Loc 5G je lze jak přilepit, tak i pokládat plovoucím způsobem a vhodné jsou i na podlahové vytápění.

Foto: Dub Neutrino XXL

Mezi velké formáty se řadí i dekor Dub Neutrino XXL s rozměrem prken 14,5 x 240 x 2130 mm. Ten svými parametry v podstatě odpovídá představeným čtyřem novinkám, nicméně liší se z hlediska povrchové úpravy, kterou je matný lak.

Klasické formáty jsou v rámci kolekce Wild Beauty zastoupeny jednak loňskou novinkou Dub Variante French XL, tak i třemi osvědčenými dekory Dub Ruaha, Dub Karakoram a Dub Ural.

www.floorforever.cz