25.06.2020 | TIPY

Lak je součástí systémového řešení pro pokládku dřevěných podlah a jeho silnou stránkou je univerzálnost: Ceresit PP 70 Uni Protect patří mezi tzv. vrstvové laky (tj. lze s ním provádět základní i vrchní nátěr) a vhodný je k lakování naprosté většiny parketových a dřevěných podlah v interiéru. Výborně se uplatňuje nejen u normálně, ale také u silně namáhaných podlah z měkkého, tvrdého i exotického dřeva. Parketáři oceňují jeho velmi vysokou odolnost proti oděru, vodě i proti chemickému namáhání. Lak také nepodléhá bočnímu slepování, přirozené zvýrazňuje strukturu dřeva a je trvale elastický.

Transparentní polomatný lak Ceresit PP 70 Uni Protect je vyroben na bázi rostlinných surovin s obsahem rozpouštědla a výborné výsledky přináší při lakování např. parket, prken, schodů, kantovky, špalíkové dlažby, dřevěných podlah s podlahovým vytápěním, palubových podlah či dřeva se silným smršťováním a bobtnáním. Navíc je vhodný i pro tělocvičny a sportovní haly (dle DIN 18032, díl 2).

Dalším oblíbeným produktem v sortimentu Ceresit pro lakování dřevěných podlah je Ceresit PP 12 Quick Fill, roztok k přípravě spárovacího tmelu. Roztok se používá k přípravě spárovacího tmelu z brusného prachu nebo dřevěné moučky, vhodného k zatmelení všech druhů parketových a dřevěných podlah a k vyplnění spár v interiéru.

www.podlahy.ceresit.cz