11.05.2020 | TIPY

DANCING IN THE RAIN! Nový systém Thomsit umožňuje bezpečnou spolehlivou pokládku designových a dřevěných krytin i v „mokrých" prostorách! 

Designové krytiny (LVT a parkety) jsou stále rozšířenějším trendem v koupelnách a jiných prostorách se zvýšenou vlhkostí. Varianty dekorů jsou téměř neomezené. Spektrum sahá od vzhledů, které jsou k nerozeznání od pravého kamene nebo parket až po kreativní originální vzory. Právě tato rozmanitost umožňuje pojmout řešení koupelny, jako důležitého prostoru v našem životě, velmi individuálně. Thomsit Vám nabízí hned dvě profesionální řešení pro pokládku designových a dřevěných krytin v koupelně. 

Koupelnový systém Thomsit sestává ze speciálních vodotěsných komponent a je vhodný pro vyšší zatížení vlhkostí v otevřených sprchách nebo dokonce i přímo jako podlaha do sprchy. Protože s produkty Thomsit zvládnete každou stavbu, včetně koupelny! Tak zahoďte nudu a šeď klasických obkladů a užijte si trend designových krytin v koupelnách i Vy! 

Thomsit Vás přitom podpoří prvotřídní ověřenou kvalitou produktů a jejich snadnou aplikací. Samozřejmostí je partnerský servis našich odborně technických poradců kdekoliv a kdykoliv.

SYSTÉM PRO POKLÁDKU VHODNÝCH DŘEVĚNÝCH A VINYLOVÝCH KRYTIN 

Podlahy jsou v koupelnách vystaveny stříkající vodě. Obzvláště kolem sprchy a vany. S koupelnovým systémem Thomsit ale můžete být bez obav z vlhkosti. Nejlepším předpokladem k úspěchu je profesionálně vytvořený podklad a zajištění jeho dlouhodobé ochrany.  

Norma specifikuje požadavky na zatížení vlhkostí, které mají vliv na plánování konstrukce v souladu s daným objektem. Vyžaduje, aby každý prostor, kde probíhá zatížení vodou, byl chráněn odpovídající hydroizolační vrstvou, která zabrání pronikání vody a vlhkosti do podkladu a konstrukcí, kde by následně docházelo vlivem vlhka, popř. chemickou reakcí k poškození jednotlivých skladeb a částí stavby. Tento požadavek se v současnosti ještě prohlubuje, protože velmi často jsou k vyhotovení podkladů vhodných pro pokládku podlahových krytin používány materiály (konstrukční desky, potěry) na bázi sádry, a ty jsou, jak známo, na působení vlhkosti extrémně náchylné. Těsnicí pás Thomsit TDB 100 a těsnicí pás Thomsit TDB 12 přitom spolehlivě chrání před vniknutím vlhkosti.

Další hvězdou systému je speciální lepidlo Thomsit P 625. S tímto lepidlem položíte vhodné designové a dřevěné krytiny rychle, pohodlně a hlavně spolehlivě. Kompletní systémová sestava je přitom velmi ekologická a skládá se výhradně z komponent s velmi nízkým obsahem emisních látek. 

Petr Netolický , technický poradce THOMSIT

www.thomsit.cz