06.05.2020 | Realizace


Při celkové rekonstrukci rodinného domu v Praze 6 byla realizována pokládka dřevěných podlah a vy se spolu s námi můžete podívat na fotogalerii, jak vše probíhalo. Více o realizaci pokládky, týkající se volby povrchu, přípravy podkladu a lepení, nástrah při pokládce apod., se dočtete v květnovém vydání DOMO 3/2020.

Pár zajímavostí o lokalitě, kde se rodinný dům nachází. Pražská Hanspaulka je známá jako luxusní vilová čtvrť hlavního města. Nejsou to však pouze nadrozměrné vily s krásnými zahradami, které tomuto místu propůjčují svého genia loci. Hanspaulka rozhodně není pouze místem s vysokou koncentrací solventních obyvatel. Její kouzlo spočívá právě v promísení luxusu a obyčejna. Žijí tu vedle sebe nově příchozí i starousedlíci. Promísení nového a starého. Vedle nově zrekonstruovaných domů je celá řada těch, které svou fasádu nezměnily dlouhá desetiletí.

Ale zejména historie je to, co dělá Hanspaulku tím, čím je. Ve středověku zde byly pouze vinice a několik málo usedlostí. Jedna z nich nakonec dala celé této lokalitě jméno. Jmenovala se totiž usedlost Hanspaulka. Hlavní územní rozvoj a výstavba, která dala čtvrti téměř současnou podobu, zde probíhala mezi dvěma světovými válkami. Většina domů v této vilové čtvrti je čistě funkcionalistická, případně nese funkcionalistické prvky. 

Fotogalerie

Podívejte se také na související fotogalerii.