08.04.2020 | Realizace

Porodnice „U sluneční brány“ v nemocnici v Hořovicích, kde zajišťují komplexní péči o ženy a provází je během celého porodního a poporodního období je již natolik známou v celé České republice, že se do ní sjíždějí nastávající maminky nejen z přirozené spádové oblasti Hořovic, ale i z širokého okolí. 

Pro budoucí maminky, které se těší na svého potomka je samozřejmě primárním atributem odborný personál, který zajistí hladký průběh porodu a poporodního období, ale zároveň hraje velmi důležitou úlohu i prostředí kde celý porod probíhá a kde je maminkám zajištěna poporodní péče a na překrásném a pohodlném prostředí se podílela i společnost RIVA, a.s. 

V rámci rozsáhlé rekonstrukce Porodnice „U Sluneční brány“, která se nachází ve III. patře hlavní budovy nemocnice v Hořovicích vznikly moderně vybavené prostory, samostatné porodní místnosti, operační sál pro provedení císařského řezu a oddělení šestinedělí. V prostrorách byla odborně provedena pokládka 400 m2 podlahové krytiny, kterou dodala společnost RIVA.

Odborní konzultanti společnosti RIVA. doporučili pro tyto účely elektrostatickou homogenní krytinu Colorex ve čtvercích od společnosti FORBO ve čtyřech barvách a tato krytina byla kvalitně položena v porodních sálech, lékařských pokojích a na pokojích poporodní péče. Dále byla použita vodivá lepidla od společnosti Bralep a kontaktní lepidla značky Ceresit.

Příprava podkladu byla technicky velmi náročná a samotná pokládka rovněž, vzhledem k tomu, že se jednalo o provedení ve čtvercích a probíhalo vyřezávání ornamentů vodním paprskem, např. ve tvaru srdce, a o to složitější bylo zakomponovat tyto ornamenty do pravidelné čtvercové krytiny. Zároveň bylo provedeno svaření 1700 bm šňůr a zakončení krytiny fabionem u zdí. Společnost RIVA provedla profesionálně pokládku ve velmi krátkém časovém rozmezí v prostředí rekonstruované budovy.  

Spolupráce s Hořovickou nemocnicí trvá již několik let a společnost RIVA se podílí na dalších projektech v rámci výstavby nových částí a oddělení nemocnice.

FAKTA

  • Datum realizace: 2019
  • Plocha realizovaných podlah: 400 m2
  • Materiál: Colorex
  • Chemie: Bralep a Ceresit
  • Realizační firma: RIVA, a.s.

www.riva.cz