03.03.2020 | TIPY


V prodejní síti V-PODLAHY máte možnost zakoupit jak lepený vinyl VEPO, tak plovoucí podlahu FatraClick, NOVĚ ve stejných dekorech.

VEPO - vinylová podlaha v dílcích, celoplošně lepená - je složena z několika vrstev, s vloženou skelnou mřížkou, která zaručuje stabilitu výrobku. Užitná nášlapná vrstva je opatřena dezénem, jenž reálně imituje přírodní materiály. Navíc má povrch polyuretanovou PUR vrstvu, která zvyšuje její odolnost a usnadňuje údržbu. V kolekci najdete 17 unikátních dekorů ve věrné imitaci dřevěné podlahy s rozměry lamel 1200 x 180 mm a 3 dekory dlažby o rozměru 900 x 300 mm. 

Plovoucí vinylová podlaha FatraClick je k dispozici také v 17 dekorech imitujících dřevěnou podlahu a 3 dekorech dlažby.  Dekory dřeva jsou v rozměru 1235 x 230 mm a dlažby 915 x 305 mm. FatraClick v sobě kombinuje inovaci v konstrukci podlahovin a moderní trendy interiérového designu.  Je složen ze tří vrstev: vinylová vrstva, HDF vrstva se zámkem a spodní korková vrstva.  Celková tloušťka materiálu je 9,5 mm a tloušťka nášlapné vrstvy 0,4 mm. 

Obě uvedené podlahy jsou vhodné pro podlahové vytápění. Rozdíly jsou v tepelném odporu. Vinylové dílce VEPO mají nižší tepelný odpor než plovoucí vinylová podlaha FatraClick. Je to způsobeno celkovou tloušťkou materiálu. VEPO má tloušťku 2 mm a FatraClick 9,5 mm.  Určitě je vhodná konzultace s podlahářem na místě pokládky.

Při poškození u podlahoviny VEPO stačí vyřezat a vyjmout určitý dílec a nalepit nový. Zvládne to každý manuálně zručný kutil. U FatraClicku se také může vyměnit špatná lamela, ale musí se vyklikat řady lamel až k poškozené, ta se pak nahradí novou a podlaha se nakliká zpět.

Díky trendovým vzorům, snadné údržbě, vysoké odolnosti a snadné instalaci, jsou tyto podlahy ideálním řešením pro každý dům, byt či komerční prostory.

www.vpodlahy.cz