17.09.2019 | Praxe

Vinylové podlahy jsou dnes velmi oblíbené a žádané. Jak na jejich údržbu Vám prozradí náš seriál, který se tomuto tématu věnuje. 

Úvodní díl jsme Vám přinesli v úterý 3. 9. a týkal se části - ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA. 2. díl - OCHRANA POVRCHU - jsme popsali v úterý 10. 9. a dnes Vám přinášíme třetí díl zaměřený na HLOUBKOVÉ ČIŠTĚNÍ. Časem každá podlaha ztrácí lesk. Řešením je hloubkové vyčištění pomocí stroje a efektivního přípravku.

Doporučený postup: Vyčistěte podlahu suchou metodou. Odstraňte volné nečistoty vysáváním nebo zametáním. Přípravek Bona Remove R nařeďte vodou dle stupně znečištění (1:1 až 1:5). Takto připravený roztok rozetřete mopem po celé ploše podlahové krytiny a nechte reagovat po dobu asi 20 minut. Bona PowerRemove R by měl být použit pouze v případě, je-li čištění pomocí Bona Remove R nedostatečné. Přepadujte plochu pomocí stroje Bona FlexiSand 1.9 a červeným nebo zeleným padem. Poté vyčistěte povrch čisticím strojem Bona Power Scrubber. Použijte červené kartáče.

Neutralizujte vodou. Jakmile povrch zaschne, může být použit Bona Shield R pro ošetření povrchu.

Poslední díl, týkající se PŘELAKOVÁNÍ, uvedeme na těchto stránkách v úterý 24. 9. Celý článek najdete v časopise DOMO č. 5/2019, jehož aktuální vydání si můžete prohlédnout a objednat ZDE nebo pro více informací navštivte:

Video: Návod na údržbu vinylových podlah RIGID ve škole. Postup krok za krokem k vyčištění a ošetření vinylové podlahy. Sledovat na YouTube.