03.09.2019 | Praxe

Čisté a svěží podlahy

Podlahová krytina RIGID je považována za velmi odolnou, a proto je často používána v objektech, kde je očekávána střední až vysoká zátěž. Aby se prodloužila životnost podlahoviny a minimalizovalo riziko uklouznutí, doporučujeme umístit dostatečně velké čisticí zóny.

Video: Návod na údržbu vinylových podlah RIGID ve škole. Postup krok za krokem k vyčištění a ošetření vinylové podlahy. Ošetření pomocí Bona Care Program pro elastické podlahy - podlahy jako nové!

Podlahu je nezbytné pravidelně čistit a ošetřovat. Části nábytku, dotýkající se podlahy opatřete filcovými podložkami (např. nohy židlí, stolů, pohovek, skříní…). Pod kolečkové židle používejte polykarbonátovou podložku. Chraňte před prudkým přímým slunečním světlem. Pravidelnou údržbou může být opotřebení omezeno na minimum.

Při pravidelné údržbě podlah je možné zachovat kvalitu, odolnost a prodloužit tak životnost, nemluvě o udržení čistého a zdravého vnitřního životního prostředí v interiéru. Bona Care Program pro elastické podlahy je unikátní a efektivní metodou, která poskytuje rychlé a účinné čištění, s garantovaným fantastickým výsledkem.

Přípravek Bona Clean R60 poskytne nejlepší výsledek v běžném čištění podlah, s ochrannou vrstvou povrchu. Nový lesklý vzhled je zaručen u všech typů elastických podlahovin. Vysoce koncentrované alkalické složení přípravku Bona Clean R50 je určeno pro odstranění odolných skvrn. Čistič je vhodný jak pro manuální, tak strojové čištění. Všechny produkty společnosti Bona jsou navrženy tak, aby poskytovaly vynikající výkon, bez použití škodlivých chemikálií. Jsou ideální pro každodenní použití a pro každé prostředí.

Dnes se zaměříme na ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBU.

Díky pravidelné údržbě můžete prodloužit životnost, kvalitu a odolnost vaší podlahové krytiny.

Čištění: Vyčistěte podlahu suchou metodou. Odstraňte volné nečistoty vysáváním nebo zametáním. Pro běžné znečištění nařeďte Bona Clean R50 v poměru 50 ml na 10 litrů vody. Vyčistěte podlahu mopem. Pro silně znečištěné plochy nařeďte Bona Clean R50 v poměru 250 ml na 10 litrů vody. Vyčistěte podlahu mopem. Pokud budete ředit přípravek ve vyšším poměru, než je 150 ml na 10 litrů vody, pak je nutné povrch krytiny neutralizovat čistou vodou a nechat vyschnout. Bona Clean R50 je vhodný i pro použití v čisticích strojích typu Bona Power Scrubber.

Údržba: Pro běžné znečištění nařeďte Bona Clean R60 v poměru 50 ml na 10 litrů vody. Setřete podlahu mopem. Pro silně znečištěné plochy nařeďte Bona Clean R60 v poměru 250 ml na 10 litrů vody. Vyčistěte podlahu mopem. Poté nechte povrch zaschnout. Podlaha je vyčištěna a ošetřena.

Další díl - OCHRANA POVRCHU - Vám přineseme na těchto stránkách v úterý 10.9. nebo si jej přečtěte v časopise DOMO č. 5/2019, příp. na stránkách www.renovujeme-vinyl.com, www.bona.com/cz.