10.06.2019 | Realizace

Zaměření: lehké montážní práce.

Firma PODLAHY a INTERIERY z Přerova se, tak jako vždy, pustila s vervou do rekonstrukce výrobních prostor v Lipňanech.

Nejdříve provedla za pomoci podlahových brusek a frézy sanaci podkladu. Následně použila produkt Ceresit PE-kitt  - rychletvrdnoucí opravnou pryskyřici k pevnému uzavření trhlin a spár v potěru.

Poté použila na vyspravení děr a velkých nerovností produkt Ceresit RS 88. Ten je jednou z nejrychlejších a nejflexibilnějších vyrovnávacích hmot pro opravy potěru na trhu. Lze ji používat také pro upevnění vodících profilů a vytváření spádové vrstvy. Po pouhé jedné hodině je podlaha připravena na provádění dalších kroků. Změnou množství záměsové vody lze konzistenci hmoty upravovat od husté (stabilní) až po elastickou a snadno roztíratelnou. Ceresit RS 88 lze aplikovat v tloušťce vrstvy od 1 až do 100 mm v jedné pracovní operaci. Díky svému složení rychle vysychá a je brzy připravena na kladení podlahových krytin. Navíc se vyznačuje nízkým povrchovým pnutím a vysokou konečnou pevností.

Následně se na celý podklad aplikoval výrobek Ceresit R 755 se zásypem křemičitým pískem. Jde o dvousložkový epoxidový penetrační nátěr k přípravě podkladů s předpokládaných vysokým zatížením. Díky jeho vynikající přilnavosti jej lze aplikovat na savé i nesavé podklady, jako např. porézní minerální podklady a potěry z litého asfaltu, kamennou podlahu, dlažbu i kovové povrchy. Druhý den se z povrchu odsál přebytečný křemičitý písek a byla použitá samonivelační stěrka Ceresit DX. Vyznačuje se vysokou pevností, je pochozí již po cca 2 hodinách, velmi otěruvzdorná a dokonce vhodná i pod přímo lepené parkety. Je vhodná pro použití na cementové i anhydritové potěry, betony či na keramickou dlažbu a teraco.

Po vyschnutí samonivelační stěrky bylo pro lepení PVC použito lepidlo Ceresit UK 400.

U lepidla Ceresit UK 400 neznamená současné použití výrazů „univerzální lepidlo” a „speciální lepidlo” žádný rozpor, protože tento produkt je jak univerzální při používání, tak současně vysoce specializovaný v konkrétní oblasti použití. Pouhá jedná nádoba lepidla UK 400 stačí téměř pro všechny standardní instalace textilních a PVC/CV podlahových krytin. Nezabere v dodávce mnoho místa a, co je ještě důležitější, odstraňuje riziko volby chybného lepidla na stavbě. Díky těmto vlastnostem si univerzální lepidlo UK 400 získalo velké množství příznivců. Navíc díky vylepšené receptuře získalo prestižní certifikaci EC1 Plus díky velmi nízkému obsahu emisí. Použití nízkoemisních materiálů a produktů garantuje nejvyšší možné zabezpečení kvality vzduchu v interiéru a dlouhodobou ochranu zdraví. Mezi profesionály se certifikace podle systému EMICODE EC1 považuje za nejvyšší značku kvality pro stavební výrobky s nízkými emisemi. Ceresit patří dlouhodobě mezi lídry v prosazování nízkoemisních materiálů pro podlaháře.

FAKTA

  • Sanace podkladu: Ceresit PE-kitt
  • Vyspravení děr a nerovností: s Ceresit RS 88, epoxidová penetrace Ceresit R 755 se zásypem křemičitým pískem, samon. stěrka Ceresit DX, lepení PVC lepidlem Ceresit UK 400
  • Realizace: Firma PODLAHY a INTERIERY Přerov

 

Zdroj: časopis DOMO č. 3/2019, datum vydání: 2. 5. 2019

 

Fotogalerie

Podívejte se také na související fotogalerii.