13.05.2019 | Realizace

Podlahové studio Podlahy a interiéry z Přerova působí na českém trhu již od roku 1995. Poskytují kompletní servis - poradenství, zaměření, dodávku materiálu, pokládku podlah i dokončovací práce. Mají za sebou stovky úspěšně zvládnutých realizací a nejinak tomu bylo i u rekonstrukce zubní ordinace v Troubkách.

Nejdříve bylo strháno staré PVC a byla provedena za pomoci podlahových brusek a frézy sanace podkladu. Na vyspravení děr a velkých nerovností byl použit produkt Ceresit RS 88. Ten je jednou z nejrychlejších a nejflexibilnějších vyrovnávacích hmot pro opravy potěru na trhu. Lze ji používat také pro upevnění vodících profilů a vytváření spádové vrstvy. Po pouhé jedné hodině je podlaha připravena na provádění dalších kroků.

Následně se na celý podklad aplikoval výrobek Ceresit R 755 se zásypem křemičitým pískem. Jde o dvousložkový epoxidový penetrační nátěr k přípravě podkladů s předpokládaných vysokým zatížením.

Druhý den se z povrchu odsál přebytečný křemičitý písek a byla použitá samonivelační stěrka Ceresit DX. Vyznačuje se vysokou pevností, je pochozí již po cca 2 hodinách, velmi otěruvzdorná a dokonce vhodná i pod přímo lepené parkety. Je vhodná pro použití na cementové i anhydritové potěry, betony či na keramickou dlažbu a teraco.

Po vyschnutí samonivelační stěrky bylo pro lepení PVC použito lepidlo Ceresit UK 400. Univerzální lepidlo UK 400 lze používat pro lepení homogenních krytin z PVC ve formě pásů a dlaždic, CV krytin, PVC krytin s plstěnou rubovou stranou i tkaných koberců s textilní rubovou stranou vždy ale jen na savé podklady. Lepidlo neobsahuje rozpouštědla, má velmi nízký obsah emisí a je lehce zpracovatelné. Vyznačuje se vysokou počáteční přilnavost, prodlouženou otevřenou dobou a je vhodné i na podlahové vytápění.

FAKTA

  • Sanace: penetrací R 755 se zásypem křemičitým pískem,
  • Stěrka Ceresit DX a pokládka zátěžového PVC lepidlem UK 400
  • Realizace: Firma PODLAHY a INTERIERY Přerov

 

Zdroj: časopis DOMO 3/2019, datum vydání: 2. 5. 2019

Fotogalerie

Podívejte se také na související fotogalerii.