11.08.2010 | Realizace

Majitelé Petříkovi si koupili starou vilu na okraji Brna. Původní majitelé se rozhodli ji prodat, jelikož vila si vyžadovala rekonstrukci a jim se již nechtělo do rekonstrukce investovat nemalé částky. Petříkům se však splnil sen.

Vila vyžadovala značnou rekonstrukci, která trvala tři roky, avšak nyní jsou velmi spokojeni s celkovou přestavbou. Chloubou majitelů vily jsou nyní její podlahy z masivního dřeva.

"Ani jsme nečekali, že pod kobercem, pod nímž byla značně opotřebená plovoucí podlaha, najdeme ukrytý hotový poklad," říká pan Petřík.



Plovoucí podlahu jsme museli vytrhat a chtěli jsme ji nahradit kachličkami nebo novou plovoucí podlahou. Nicméně plány se změnily. Dřevěná podlaha, kterou zde našli, byla v hrozném stavu. Poškrábaná do hloubky, znečištěná a se skvrnami.

Nevěděli jsme, co máme dělat. Pátrali jsme na internetu, až jsme narazili na stránky www.renovujeme-parkety.com, které byly plné užitečných informací, jak na renovaci parket.

"Ihned jsem požádala manžela, aby mi pomohl a do týdne už tu byl specializovaný technik, který posoudil celou situaci a následně pak firma, která nám parkety zrenovovala," říká paní Petříková.

"Ten rozdíl byl neskutečný. Všechny místnosti najednou byly tak jiné, prosvětlené, dokonalé," pochvalují si nynější majitelé.

"Stále častěji se setkáváme se situací, kdy se zákazník rozhodne překrýt staré dřevěné parkety novou laminátovou a nebo hotovou dřevěnou podlahu, aniž by si uvědomil, že stará dřevěná podlaha se dá přebrousit a zrenovovat. Hodně zákazníků ani netuší, jak krásnou dřevěnou podlahu doma má," říká specializovaný technik.

"Starou dřevěnou podlahu překryjí kobercem nebo ji vytrhají a nahradí plovoucí podlahou, která zdaleka nevydrží tolik jako dřevěná podlaha, která při správném ošetřování vydrží až několik generací. Přitom se nehledí ani na ekologické dopady na životní prostředí a stále více se používá materiálu, který se ekologicky těžko likviduje," dodává.

JSOU VAŠE PARKETY ŠPINAVÉ, ZNEČIŠTĚNÉ ČI POŠKRÁBANÉ?

Máte v domácnosti staré parkety? Nezakrývejte je kobercem či nenahrazujte plovoucí podlahou. Zrenovujte si je sami.

Vše co potřebujete vědět - tipy, návody, rady jak zrenovovat parkety včetně realizačních firem a půjčoven, které vám brusné stroje zapůjčí naleznete na www.renovujeme-parkety.com. Pokud vám chybí nějaké informace, dejte nám tip. Rádi informace doplníme o to, co vás zajímá.

www.renovujeme-parkety.com