16.03.2010 | Realizace

Správná údržba podlahovin může prodloužit jejich životnost o řadu let. Dobře se starat o podlahu přitom nemusí být dřina. Už nemusíte ždímat hadr v kýbli, klečet na kolenou, dokonce ani ohýbat. záda. S moderními čističi je práce velmi jednoduchá a také efektivní.

Čistící prostředky na dřevěné podlahy

Přirozený růst a struktura dřeva dodávají dřevěným podlahám jejich zvláštní ráz. Díky lakování ve třech vrstvách jsou chráněny proti vniknutí nečistot a tekutin. Čištění i údržba jsou proto jednoduché a nevyžadují větší námahu. Nepoužívejte ocelové drátěnky, agresivní rozpouštědla a silně alkalické přípravky, které by mohly lakový film poškodit. Důležité pro dlouhou životnost laku je instalace kvalitních a účinných čistících zón před vchodem do místnosti. Nohy nábytku doporučujeme opatřit plstěnými podložkami.

PRACOVNÍ POSTUP ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBY DŘEVĚNÉ PODLAHY OŠETŘENÉ VRCHNÍMI LAKY POMOCÍ ČISTÍCÍ SOUPRAVY NA DŘEVĚNÉ PODLAHY

Po nově nalakovaných dřevěných podlahách se nesmí chodit dříve než příští den. Čím více budete lakovanou podlahu v prvních dnech šetřit, tím delší bude životnost laku. Plné zatížení po 8–14 dnech. V prvním týdnu provádějte čištění jen nasucho (účinným vysavačem) a nepokládejte koberce. Nábytek a jiné těžké předměty domácího zařízení vnášejte opatrně. Před prvním silnějším zatížením je nutná údržba.

V závislosti na stupni provozního zatížení podléhá lakový film přirozenému opotřebení. Proto je bezpodmínečně nutné pravidelné ošetřování. Když je lakový film prochozený, je nutné podlahu přebrousit a znovu nalakovat. Lakování je řemeslná práce. Tím je podmíněno i to, že se na povrchu mohou objevit drobné vady, například prachové částice. To ovšem nemá žádný vliv na trvanlivost podlahy. Při použití židlí s kolečky doporučujeme použití vhodných podložek (tzv. chairmate) a nohy mobilního nábytku opatřit plstěnými podložkami. Pozn.: k čištění podlahy se nedoporučuje nářadí, které působí na lak abrazivně. V současné době je na trhu ucelený systém na ošetření lakovaných dřevěných podlah v interiéru - Čistící prostředky na dřevěné podlahy Bona.

I DŘEVĚNÁ PODLAHA MŮŽE STÁRNOUT DO KRÁSY, a to díky unikátnímu čistícímu systému – kompletní řadě výrobků péče o podlahy pro voskované, lakované dřevěné podlahy používané v domácnostech. Pomocí tohoto systému můžete snadno udržovat vaše dřevěné podlahy krásné a bezpečné. Čistící souprava na dřevěné podlahy zahrnuje nejen Čistič na dřevěné podlahy a Osvěžovač dřevěných podlah pro podlahy mdlé a poškrábané k obnovení lesku, ale také nářadí pro aplikaci prostředků na čištění i údržbu. Vše je možné zakoupit jak samostatně, tak i ve výhodné sadě. Výrobky byly vyvinuty v souladu s nejpřísnějšími požadavky na ochranu životního prostředí.

Čistící prostředek na dřevěné podlahy rychle vyčistí tuhé šmouhy a rozlitiny bez poškození laku nebo bez zanechání stop po čištění. Přípravek se na podlahu aplikuje rozprašovačem a stírá se modrým padem na mopu.

Osvěžovač dřevěných podlah je na vodní bázi, založen na polyuretanové technologii pro údržbu všech nevoskovaných, lakovaných podlah, které jsou mdlé, poškrabané nebo vykazují známky opotřebení. Přípravek obnovuje krásu dřevěných podlah a staré podlahy vypadají znovu jako nové. Na podlahu se aplikuje béžovým padem na mopu.

Čistící prostředky pro tvrdé povrchy - pro laminátové podlahy, PVC, keramickou dlažbu

Vzhledem k tomu, že v potřebách moderní architektury se na podlahách interiérů kombinují často různé materiály, roste pochopitelně potřeba účinných prostředků, které by všechny materiály dokázaly kvalitně ošetřit. Proto nabízíme i unikátní systém Čistících prostředků pro tvrdé povrchy Bona.

Bona Čistící sada pro tvrdé povrchy obsahuje Bona Čistící prostředek na podlahy, jehož aplikace se provádí za pomocí tradičního rozprašovače. K samotnému čistícímu procesu se používá Bona Mop a Bona Pad, kterým nastříkané místo vytřeme.Systém Bona Čistící prostředek na podlahy odstraňuje skvrny, a veškeré nečistoty, nezanechává nepříjemné stopy, mdlé plochy apod. Bona Pad, který se jednoduchým způsobem upevňuje na všestranně otočný Bona Mop, lze vyprat a znovu čistý použít.

Bona Čistící prostředek na podlahy lze okamžitě aplikovat nejen na postižená (špinavá) místa, ale samozřejmě na pravidelné ošetřování a čištění „tvrdé“ podlahoviny. Při aplikaci není potřeba žádné vody. Přípravek je netoxický, neutrální pH a šetrný k životnímu prostředí. Bona Pad vyrobený z revolučních mikrovláken pro snadnou, rychlou a rovnoměrnou aplikaci, velmi spolehlivě absorbuje prach a nečistoty.

Bona Spray Mop pro moderní ženy v domácnostech

Bona Spray Mop je moderní revoluční novinkou v oblasti čištění podlah.

Je určen pro moderní úklid domácnosti a skutečně šetří čas. K čištění nepotřebujete vodu, ani kýbl a prostředek rozpouštěný ve vodě, který narozdíl od Bona Spray Mopu roztírá špínu, která se tak nahromadí v kýbli postupným ždímáním hadry. Bona Pad na Spray Mopu "uzamkne" špínu do utěrky, která je tak součástí mopu a neroztírá usazenou špínu na podlahu.

Při použití nadměrného množství vody u běžných čističů používáte přiliš velké množství vody, které dřevěné podlaze škodí. Spray Mop si dávkujete dle své vlastní potřeby a podlaha tím netrpí.

BONA SPRAY MOP obsahuje:

  • Bona Čistič na podlahy 0,85 l
  • Bona Spray mop s otočnou hlavicí
  • Bona Čistící pad z mikrovláken, který spolehlivě absorbuje prach a nečistoty.

Bona Spray Mop je rychlý, snadný a účinný prostředek na dřevo, laminátové a korkové podlahy, který nezanechává nepříjemné a mdlé stopy po čištění. Je odolný a má ergonomický tvar.

Naše výrobky nejsou toxické, a tak máte jistotu, že používáte to nejlepší pro vaši podlahu, pro svou rodinu a chráníte životní prostředí.

Čistící prostředky BONA si můžete zakoupit u našich prodejních partnerů i po jednotlivých kusech. V současné době nabízí BONA všem zákazníkům a především ženám možnost zakoupení Bona Spray Mopu včetně příslušenství v internetovém shopu na www.podprsenky.com. Zákaznice určitě potěší spojení příjemného s užitečným, tedy zakoupení elegantního spodního prádla a praktického a moderního čistícího prostředku pro domácnost.

www.bona.cz