30.05.2024 | TIPY

Vydrží extrémní zatížení – je mimořádně robustní.

Akumulátorové kombinované kladivo KHC 18 je mimořádně robustní, zvládne extrémní zatížení a má velkou výdrž. Díky výkonnému bezuhlíkovému motoru EC-TEC a pneumatickému příklepovému mechanismu s příklepovou energií 2,6 joulu lze rychle dosáhnout toho nejlepšího výsledku. V praxi přesvědčí KHC 18 jako všestranný silák: ať se jedná o vrtání s příklepem, vrtání a šroubování bez příklepu, nebo sekání, je možné bleskurychle střídat spoustu možností použití.

Srdcem tohoto nového 18 V siláka je bezuhlíkový motor EC-TEC, který v kombinaci s pneumatickým příklepovým mechanismem zajišťuje rychlý postup práce při vrtání a sekání do betonu, kamene a zdiva. Bezuhlíkový motor pracuje bez opotřebení a téměř beze ztrát proměňuje energii akumulátoru na optimální výkon. Kombinace příklepové energie 2,6 joulu, tlumení vibrací a ergonomické rukojeti je ideální při náročném použití.

Výkonné a mnohostranné 

Kladivo KHC 18 je „nejen“ výkonné, ale i mimořádně mnohostranné. Také díky výměně sklíčidla bez použití nářadí. Vrtáky do kladiv, vrtací korunky a sekáče lze rychle upnout do sklíčidla SDS-Plus. Rychloupínací sklíčidlo rozšiřuje spektrum možných nástrojů n avíc například o vrtáky s válcovou stopkou nebo vrtáky, bity a držáky bitů se šestihrannou stopkou. Příklepová energie 2,6 joulu zároveň zabezpečuje skvělý výkon při sekání nebo vrtání s příklepem. Také při vrtání s příklepem do betonu s Ø až 18 mm (lze maximálně Ø 26 mm) nadchne nové kladivo KHC 18 svým výkonem. Ideální pro dokonalý postup práce: pomocí funkčního spínače lze rychle přecházet mezi různými druhy použití, tj. vrtáním s příklepem, sekáním a vrtáním bez příklepu.

Čistá a bezpečná práce 

Důmyslný odsávací přípravek (lze zakoupit jako příslušenství) je vhodný pro každé použití a zároveň pasuje do chytrého odsávacího systému Festool. Odsávací přípravek se jednoduše upevní na hloubkový doraz a spojí se s vysavačem. 18 V akumulátory Bluetooth® komunikují s modulem Bluetooth® mobilního vysavače CLEANTEC (u CT 26/36/48 lze pořídit dodatečně jako příslušenství) a automaticky spustí mobilní vysavač při zapnutí akumulátorového nářadí. Elektronická funkce KickbackStop zabraňuje nebezpečnému zkroucení zápěstí při náhlém zaseknutí nebo zablokování vrtáku, a zajišťuje tak větší bezpečnost při práci. Tlumič vibrací zachytí energii příklepů a odpruží ji dříve, než by se přenesla na ruce. Kombinace s ergonomickou rukojetí navíc pomáhá při náročných použitích. Pomocí hloubkového dorazu, který se jednoduše namontuje na přídavnou rukojeť, lze bez použití nářadí nastavit požadovanou hloubku vrtání. Nové akumulátorové kombinované kladivo lze zakoupit od května 2024 ve vybraných specializovaných prodejnách.

Další informace na www.festool.cz