27.05.2024 | TIPY

V současné době, kdy se společnost stále více zaměřuje na udržitelnost a ekologický životní styl, hrají ELID Eco Resilient podlahy klíčovou roli v definování budoucnosti bydlení a komerčních prostor. 

Tyto inovativní podlahy se odlišují svou jedinečnou konstrukcí, která kombinuje odolnost a estetiku s výrazným zaměřením na environmentální aspekty. Základem ELID Eco Resilient podlah je jejich jádro s příměsí magnesia a dřevěných pilin, které je 100% bez obsahu PVC, plastových aditiv a dalších škodlivých látek. Toto jádro a povrchová ochrana nejenže poskytuje podlahám výjimečnou odolnost proti skvrnám, škrábancům a vodě, ale zároveň eliminuje negativní dopad na životní prostředí, který je často spojen s výrobou a likvidací tradičních podlahových krytin.

Na povrchu ELID Eco Resilient podlahy najdeme embosovaný dekor, který dokonale napodobuje vzhled dřeva. Tento dekor nejen zvyšuje estetickou hodnotu podlah, ale také přispívá k jejich příjemnému vzhledu a pocitu autenticity. Vrstva pod tímto dekorem je vyrobena z ekologického jádra bez PVC, což dodává podlahám nejen pevnost a stabilitu, ale také zajišťuje, že jsou plně recyklovatelné.

Jednou z nejvýznamnějších vlastností ELID Eco Resilient podlahy je integrovaná korková podložka. Tato vrstva poskytuje nejen výbornou izolaci proti hluku, ale také značně zvyšuje pohodlí chůze a stání na podlaze díky svým tlumícím vlastnostem. Kromě toho korek přirozeně odolává plísním, bakteriím a alergenům, čímž přispívá k zdravému a hygienickému prostředí v domácnostech i komerčních prostorách.

Výhody ELID Eco Resilient podlahy

ELID Eco Resilient podlahy nabízejí řadu výhod, které je odlišují od tradičních podlahových řešení:

  • Udržitelnost: Díky absenci PVC a plastových aditiv jsou ELID Eco Resilient podlahy šetrné k životnímu prostředí a podporují udržitelný životní styl. Materiál je navíc 100% recyklovatelný, což minimalizuje ekologickou stopu.
  • Pohodlí a zdraví: Integrovaná korková podložka zajišťuje mimořádné pohodlí při chůzi a stání, zatímco její přirozené antialergenní vlastnosti pomáhají udržet prostředí čisté a zdravé.
  • Odolnost a kvalita: ELID Eco Resilient podlahy jsou navrženy tak, aby odolávaly běžným denním škrábancům a skvrnám, zároveň jsou 100% voděodolné, což je činí ideální volbou pro kuchyně, koupelny a další prostory s vyšší vlhkostí.
  • Technická řešení: ELID Eco resilient podlahy nabízí nepřeberné množství technických řešení jak v nových domech a bytech, tak i v rekonstrukcích.

Instalace a údržba

Instalace ELID Eco Resilient podlah je jednoduchá a rychlá, což umožňuje snadné začlenění do nových projektů nebo rekonstrukcí. Díky své konstrukci jsou podlahy připraveny k okamžitému použití ihned po položení, bez nutnosti složitého povrchového ošetření. Údržba je rovněž snadná; podlahy lze jednoduše čistit vodou a doporučenými čisticími prostředky, což eliminuje potřebu použití agresivních chemikálií.

Najdete v prodejní síti společnosti Supellex - svět podlah, www.supellex.cz.

Celý článek najdete v časopise DOMO 3/2024, který si můžete ZDARMA prohlédnout ZDE, nebo si napište o ukázkový výtisk na info@atemi.cz