15.12.2023 | Realizace

Multifunkční komplex v bratislavské části Kramáre přináší, jako první projekt svého druhu ve střední Evropě, propojení bydlení s volnočasovými aktivitami. Jedná se o vůbec první projekt svého druhu v lokalitě střední Evropy. Areál zahrnuje bytový dům, Apartmány pro seniory, mateřskou školku, restauraci a Aktivity park. Projekt zahrnuje také administrativní prostory, ambulance lékařů a rehabilitace.

Zelená Hůrka má rozlohu 20 604 m². Přináší jedinečný koncept sportovního vyžití přímo v srdci přírody. „Úspěch celého projektu tkví v unikátní kvalitě života, jakou areál nabízí pro všechny generace, od dětí až po seniory. Ten, kdo tady bude žít, už nemá proč řešit ztrátu času, když si bude chtít jít zasportovat, zaběhat, nebo si jen tak vyjít s rodinou na grilovačku. Projekt jsme citlivě umístili do nádherné scenérie lesoparku Železné studienky a jeho obyvatelé budou mít všechny možnosti aktivního trávení volného času po ruce,“ vyjádřil se Branislav Kaliský, architekt projektu Zelená Hůrka.

Bytový dům

Pět pater obsahuje 48 bytů, od dvoupokojových po pětipokojové luxusní byty s terasou. Panoramatický výhled na město a okolní přírodu poskytují balkony a terasy. Parkovací místo a sklep příslušejí ke každému bytu.

Apartmány pro seniory

Nabízejí 90 lůžek, přičemž maximální kapacita pokojů jsou dvě lůžka. V budově se nachází také pět nadstandardních apartmánů, čítárna a společenská místnost. Služby jsou zajištěny díky 24hodinové péči sestry a přítomnosti lékaře. Stravování je zajištěno prostřednictvím restaurace. Pro ubytované seniory je připraven i program v tvůrčích dílnách a v počítačové místnosti, fakultativní výlety či zahrádkářství na přilehlém pozemku. Kromě dlouhodobých pobytů je možné také krátkodobé ubytování. V areálu bude i Zahrada paměti, možnost turistiky a trávení volného času pro seniory. Bezbariérový přístup je samozřejmostí.

Ostatní aktivity

V rámci Aktivity parku bude připraveno šest tras různé náročnosti pro všechny generace. Přímo v přírodě budou probíhat cvičení jógy a pilates. Obyvatelé lokality budou moci svůj volný čas využít kromě sportu a turistiky také ke grilování s přáteli přímo v areálu.

Realizace podlah v tomto objektu byla náročným úkolem, vyžadujícím pečlivé plánování a precizní provedení. Během celého procesu výstavby podlah bylo nutno řešit mnoho technických a organizačních výzev. Koordinace různých řemeslníků a dodavatelů byla jedním z klíčových aspektů, která vedla ke zdárnému výsledku. 

Firma Stavrem se s touto výzvou vypořádala na výbornou, a to díky svým bohatým zkušenostem v oboru a konzultacím se dodavatelem stavební chemie Ceresit, firmou Henkel. Kvalitní stavební chemie byla nezbytná pro dosažení špičkové kvality podlah. Právě díky konzultacím od Henkel, realizační firma pečlivě vybírala správné chemické produkty a řešení, a zajistila tak, že podlahy budou vzhledné, odolné vůči zátěži a zachovají svou kvalitu v průběhu času.

FAKTA:

  • Objekt realizace: Multifunkční komplex v bratislavské části Kramáre
  • Realizační firma: Stavrem
  • Datum realizace: 2022 / 2023
  • Použitá chemie Ceresit: R 766, DG, DX , RS 88, K 168, K 188E
  • Použité podlahoviny: Vinyl a PVC 
  • Celková plocha realizovaných podlah: 5000 m2

Celý článek najdete v novém vydání časopisu DOMO 6/2023, který si můžete prohlédnout online ZDE, nebo si napište o ukázkový výtisk ZDARMA na info@atemi.cz.