27.11.2023 | TIPY

Zvládnete s ní každý roh.

Rychleji k lepšímu výsledku: s novou akumulátorovou pokosovou pilou na lišty SYMC 70 lze řezat lišty dvakrát rychleji než s kapovací pilou – přesně a bez počítání.

Nepřekáží žádný kabel, takže je zaručený bezproblémový postup práce. Pomocí úhlové jednotky lze hravě sejmout vnitřní a vnější úhly a přenést na symetrický dorazový systém. Pouze s jedním nastavením uříznete obě lišty podle osy úhlu tak, aby k sobě přesně pasovaly. Díky kolečkům přesunete akumulátorovou pokosovou pilu na lišty obratem na správné místo – což v kombinaci se systémem dvou akumulátorů umožňuje maximální mobilitu. 

Takto jednoduché a přesné řezání podle osy úhlu tu ještě nebylo. S novou akumulátorovou pokosovou pilou na lišty SYMC 70 lze úhly jednoduše snímat a přenášet díky úhlové jednotce pro přenášení vnitřních a vnějších úhlů, která je součástí dodávky. S pilou SYMC 70 budete navíc řezat přesně podle osy úhlu. Umožňuje to symetrický dorazový systém. Obratem tak uříznete pasující lišty s jakýmkoli úhlem. Rychlé vyrovnání pily bez námahy usnadňují při každodenní práci pevně namontovaná kolečka. Pomocí koleček se pila rychle a jednoduše přizpůsobí podle uživatele a lišt. Lze tak efektivně pracovat i v malých prostorech. Při každodenním použití se prokáže, že SYMC 70 je výkonný a zároveň vytrvalý partner. Zabezpečuje to kombinace bezuhlíkového motoru EC-TEC a systému dvou akumulátorů (2× 18 V). K tomu se přidávají promyšlené detaily, jako například uživatelsky komfortní koncepce spínače a LED stínové světlo jako ukazatele linie řezu. To umožňuje ideální průběh práce. Pro práci s menší prašností, i bez mobilního vysavače, zachycuje prach samostatný vak na prach. SYMC 70 navíc umožňuje ovládání pro praváky i leváky. Spínač a rukojeť jsou umístěné uprostřed, díky tomu je stejně komfortní ovládání zprava i zleva. Pro Festool jsou typické perfektní výsledky řezání – vysoce kvalitní pilové kotouče jsou přesně přizpůsobené pro pilu a příslušný materiál. SYMC 70 má synchronně otáčecí dorazy pro řezy přesně podle osy úhlu. Bez námahy, pouze s jedním nastavením, se podaří vnější úhly až 60° a vnitřní úhly až 68°. Kombinace systému dvou akumulátorů (2× 18 V) a bezuhlíkového motoru EC-TEC zabezpečuje u SYMC 70 maximální výdrž a výkon. Díky energii dvou akumulátorů umožňuje naprosto nezávislý pohyb mimo dílnu. Jednoduché odjištění pojistky proti zapnutí rukou – druhá je bezpečně na obrobku. Ochranný kryt se při spuštění hlavy otevře automaticky. Pomocí koleček se pracovní stůl pily SYMC 70 zvýší přesně na výšku Systaineru SYS 3 M 137. Ten tak lze použít jako pracovní stůl a k bezpečnému podepření dlouhých obrobků. Variabilní předvolba otáček umožňuje práci přizpůsobenou druhu materiálu.

Novou pokosovou pilu na lišty lze zakoupit ve specializovaných prodejnách.

www.festool.cz 

Celý článek najdete v novém vydání časopisu DOMO 6/2023, který si můžete prohlédnout online ZDE, nebo si napište o ukázkový výtisk ZDARMA na info@atemi.cz.