19.12.2022 | TIPY

Společnost THOMSIT, přední světový výrobce stavení chemie pro podlaháře, představuje tento rok tři nová lepidla na parkety, která mají díky technologii VISKO-FLEX, vyvinuté speciálně pro tyto nové produkty, lepší aplikační vlastnosti a zjednodušují práci řemeslníkům i poradenství prodejcům. Nová lepidla na parkety THOMSIT se vyznačují vysokým komfortem při pokládce, úsporou času a nákladů a pokrývají všechny úkoly při lepení parket.

Nová parketová MS polymerová lepidla THOMSIT P 670 ELAST, THOMSIT P 680 ELAST STRONG a THOMSIT P 690 STRONG jsou založena na nové technologii VISKO-FLEX a mají zásadně vylepšené složení. Díky tomu jsou zvláště dobře roztahovatelná po povrchu stěrky, vynikají excelentní stabilitou hřebene nataženého lepidla a zajišťují vynikající počáteční přilnavost. Podlahář může ocenit znatelné výhody při pokládce. Například všechna tři nová lepidla na parkety umožňují rychlou a snadnou práci. Nižší úsilí potřebné při aplikaci vede k vyššímu výkonu pokládky na metr čtvereční, a tím k rychlejšímu postupu na zakázce.

Tři MS polymerová lepidla na parkety pokrývají všechny úkoly spojené s lepením masivu a parket. Společnost THOMSIT zeštíhlila své portfolio z pěti lepidel na pouhá tři. Přehledný design portfolia zjednodušuje výběr produktů pro obchodníky i montážní firmy, což zefektivňuje poradenství a aplikaci. To navíc přispívá ke snížení skladových zásob.

Správné lepidlo na parkety pro každý typ dřeva nebo použití:

  • THOMSIT P 670 ELAST – velmi elastické, vhodné zejména pro vícevrstvé masivní podlahoviny.
  • THOMSIT P 680 ELAST STRONG – tvrdě pružné, s obzvláště vysokou přídržností po nalepení lamely, univerzálně použitelné pro širokou škálu aplikací a všechny typy parket.
  • THOMSIT P 690 STRONG – speciálně vyvinuté pro lepení všech druhů masivních podlahovin, parket a exotických dřev. Lepený spoj snižuje smykové napětí a má obzvláště vysokou pevnost v počátku. Je vhodné jako náhrada dvousložkových polyuretanových lepidel.

Nová lepidla na parkety THOMSIT jsou nízkoemisní, a proto velmi šetrná k životnímu prostředí. Byla oceněna pečetí EMICODE EC1 Plus, THOMSIT P 690 STRONG navíc Modrým andělem, a splňují tak nejvyšší požadavky na kvalitu vzduchu v interiéru nejen při aplikaci samotné.

Na rozdíl od jiných dodavatelů používá THOMSIT nádoby, které jsou zcela těsné, a proto není nutné používat obvyklé krycí fólie pro vzduchotěsné uzavření. To pomáhá snižovat spotřebu zdrojů a množství odpadu.

"Dřevěné podlahy jsou nenahraditelným kusem přírody v interiérech našich domovů a dalších obytných nebo komerčních prostor. Podtrhují exkluzivní interiér restaurace či prodejny nebo zpříjemňují útulné bydlení ať už moderního nebo venkovského charakteru. Jedná se o ryze přírodní materiál s typickými vlastnostmi. Letitou spoluprací a vývojem s předními výrobci podlahovin jsme dosáhli optimální kombinace produktů pro jejich bezproblémovou montáž a dlouhodobě krásný vzhled. Naše nová trojice lepidel na parkety v sobě spojuje celou řadu výhod pro řemeslníky a obchodníky: velmi vysoký komfort pokládky, energeticky úspornou a bezpečnou aplikaci v kombinaci se zjednodušeným výběrem výrobku a poradenstvím. Navíc se urychluje postup výstavby, protože s novými MS polymerovými lepidly na dřevěné podlahy může řemeslník položit více metrů čtverečních než dříve. Tím šetří čas i peníze a v rámci udržitelnosti i zdroje." shrnuje Michal Kopecký, produkt manažer THOMSIT ČR.

Více na www.thomsit.cz