03.10.2022 | TIPY


Portfolio produktů značky WEISS® Péče o kámen je velmi široké a obsahuje produkty pro všechny situace. Představujeme vám nyní TOP nabídku v oblasti ochrany povrchů – dlouhodobé hloubkové impregnace s kompletní ochranou proti vodě, olejům a mastnotám.

WEISS® FS FSZ – pro kameninu a keramiku. Receptura této nezvýrazňující impregnace je konstruována pro povrchy s velmi nízkou nasákavostí. 

WEISS® FS MARMOR – univerzál pro všechny přírodní a umělé kameny. Tato nezvýrazňující impregnace je vyrobena v pH-neutrálním prostředí. Je proto mimořádně vhodná pro leštěné mramory a vápence a také všechny povrchy, které jsou choulostivé na kyseliny. Díky tomu může být univerzálně použita také pro ostatní přírodní a umělé kameny.

WEISS® FS PREMIUM – pro silně savé materiály.  Jedná se o nezvýrazňující prémiovou ochranu pro velmi silně savé a kapilárně velmi otevřené přírodní a umělé kameny. Sem patří některé typy žuly a ruly, pískovec, terracotta, Tonstein, cihla, klinker, vápenopískovec apod.

Všechny výše uvedené nezvýrazňující FS-impregnace vytvářejí optimální ochranu, mají dlouhou životnost a otevřenost povrchu vůči difuzi par. Povrchu zůstává jeho přirozený vzhled! Impregnace neobsahují silikony ani vosky. Ochrannou látkou jsou fluoropolymery, které vykazují velmi trvalé spojení s podkladem. Proto je možné je bez omezení použít také v prostorách na zpracování potravin. FS impregnace pronikají velmi dobře do kapilární struktury přírodního a umělého kamene a chrání jej před nečistotami vzniklými vodou, mastnotami, oleji, vosky apod. Tyto nečistoty jsou od povrchu odpuzovány a je možné je zpravidla vyčistit bez použití dalších čisticích prostředků. Impregnovaný povrch je velmi snadno čistitelný také v silně zatěžovaných prostorách jako např. kuchyně, jídelny, stoly a pulty v interiéru i exteriéru. Impregnace mohou být aplikovány také na povrchy se zbytkovou vlhkostí. Impregnace netvoří žádné vrstvy na povrchu, paropropustnost zůstává zachována. Nedojde k žádnému ovlivnění protiskluzných vlastností povrchu.  

WEISS® FT BRILLIANT – zvýrazňující impregnace pro všechny přírodní a umělé kameny – efekt „mokrého kamene“. FT BRILLIANT se vyznačuje velmi silným a kontrastním zesílením barev. Výborně zabraňuje průniku vlhkosti, nečistot, mastnost a olejů do naimpregnovaného povrchu. Vzlínající soli z podkladu jsou také zadrženy. Paropropustnost povrchu není téměř vůbec, nebo jen velmi mírně, ovlivněna. Povrchová struktura kamene zůstává zachována. Protiskluznost povrchu není ovlivněna a zůstává zachována. Ochrana a také zvýrazňující efekt je velmi trvalý.

www.floorcolor.cz