09.02.2022 | Zprávy

Obdivovat krásné interiéry můžete nejen na zámcích, ale i v moderních stavbách.

Rád bych vám představil podlahy, u nichž je upřednostněna hlavně funkčnost, a navíc jsou přitom ještě krásné. Podlahy byly vybrány do zážitkových prostor šesti relaxačních objektů. 

Foto: Výsledek práce je dílem všech zúčastněných. Investor představí svoji vizi architektovi. Ten ji zpracuje do návrhu, který je možné zrealizovat, a přitom stále odpovídá představám zadavatele. Na řemeslnících je zmocnit tyto představy.

Záměrem investora bylo vytvoření atraktivního prostoru zaměřeného na relaxaci, odpočinek a požitek kontaktu s přírodou. Nutno dodat, že se mu to skvěle podařilo. Základem bylo umístění objektů ve velice krásné přírodě, se kterou jsou interiéry propojeny velkými výhledy. Na to dále navazuje vybavení interiéru s maximálním použitím přírodních materiálů.

Foto: Realizace není většinou dílem jednoho řemesla. Vždy se musí skloubit jejich provázanost. Podlaha musí např. vydržet zatížení od vany, aniž by došlo k lokální deformaci. Instalatér však musí provést všechny rozvody tak, aby nepoškodily podlahu, či okolní konstrukční prvky.

Úspěšné řešení bylo dosaženo vytvořením týmu lidí, kteří se díla zúčastnili. Základem je cíl, který si stanoví investor. Pokud chce něco výjimečného, nemůže jít cestou standardního výběrového řízení" vyhrává ten nejlevnější". Tato cesta je většinou slepou uličkou. Výsledek totiž neodpovídá představám zadavatele a často končí u soudu. Při výběru dodavatelů investor nehleděl na peníze, ale na reference. Naštěstí tak vybral tým mistrů, a to nejen na podlahy.

Do realizace se dokonce zapojil i vlastní výrobou, neboť nemohl nalézt na některé dodávky zhotovitele. Díky tomuto rozhodnutí vznikl harmonický interiér s maximální funkčností. Vznikl tak originál, kde lze obdivovat skvělý nápad řešení interiéru a mistrovská práce jednotlivých dodavatelů.

Ing. Jiří Dvořák
Mistrovská škola řemesel a umění Jablonec nad Nisou

Celý článek najdete v lednovém vydání magazínu DOMO 1/2022. Více informací a ukázka ZDE, objednat si jej pak můžete ZDE.