09.12.2021 | TIPY


Vstupní rohože jsou v nových a rekonstruovaných budovách nutností. Čistící zóny ROMUS QUICK MAT jsou speciálně navrženy tak, aby zabránily pronikání nečistot a vlhkosti do budov, a předcházely tak zanešení a předčasnému opotřebení podlahových krytin, přispívaly ke snižování nákladů na údržbu a také svou funkcí snižují nebezpečí pádu osob (uklouznutí na mokré podlaze). Jsou vhodné pro školy, školky, hotely, nemocnice, prodejny, obchodní centra apod.

Součástí skupiny GERFLOR je od roku 2018 belgický výrobce vstupních rohoží QUICK MATT. Díky odborným zkušenostem získaným v průběhu 50 let působení v oblasti vstupních zón byl vyvinut zcela nový koncept čisticích rohoží. Ten představuje jedinečnou konstrukci, která kombinuje různé typy vložek včetně abrazivních či absorpčních, stejně jako systém sběru nečistot. 

TŘI ZÓNY PROTI ZNEČIŠTĚNÍ

Na místech s intenzivním průchodem a pro účinné zadržení prachu je třeba rozdělit vstupní prostor na 3 zóny, 3 bariéry, přičemž každá zóna má přesně danou roli.

  1. Exteriérová vstupní rohož zachytí kamínky, hlínu, bláto a jiné hrubé nečistoty. 35-40 % všech nečistot a vlhkosti je odstraněno po 1,5 metrech.
  2. Interiérová vstupní rohož zachytí drobné nečistoty, Vlhkost je absorbována pomocí textilních vložek. 70 % všech nečistot a vlhkosti je odstraněno po 3 - 3,5 metrech.
  3. Interiérová vstupní rohož položená na podlaze pohltí zbývající vlhké nečistoty. 90% všech nečistot a vlhkosti je odstraněno po 4,5 - 5 metrech.

QUICK MATT nabízí řešení pro všechny zóny nejen v komerčních budovách. V nabídce naleznete především čistící rohože pro 1 a 2 zónu. Mimo standardní nabídku rohoží v rolích jsou specialitou tzv. modulární dílce QUICK MATT TILE - vstupní rohož ve formě dílců, které se skládají z vysoce absorpčních polyamidových kobercových pásů ohraničených tenkými polypropylenovými pásy, které usnadňují odstranění nečistot z podrážek.

www.gerflor.cz