23.11.2021 | TIPY

Podlaha EGGER PRO Comfort je „korkovým“ výrobkem z rodiny podlahových krytin tyrolského výrobce materiálů na bázi dřeva, která přesvědčuje svou přirozeností a pohodlím bydlení. Se dvěma pohodlnými vrstvami korku poskytuje klid, komfort a teplo. Současně splňuje nejvyšší standardy přirozenosti a ochrany přírodních zdrojů. Vyhovuje také nejpřísnějším emisním normám a podporuje zdravé vnitřní klima. 

Foto: Podlaha EGGER Comfort s dekorem EPC001 Dub Waltham přírodní. Podlaha EGGER Comfort má své vlohy doslova od přírody. Díky produktové struktuře certifikovaného dřeva a korku pohlcuje zvuk, má tepelně izolační vlastnosti a je elastická. Samozřejmě je 100% bez PVC a změkčovadel. To zaručuje zdravé vnitřní klima a zajišťuje komfort bydlení.

Kdo by neznal tento oblíbený přírodní materiál: korek. V současné době zažívá tato obnovitelná surovina návrat na výsluní a lze ji nalézt v celé řadě oblastí použití, od zátek na víno přes módní doplňky až po izolační materiál ve stavebnictví. „Téma zdravého života nabývá na důležitosti a udržitelné chování spotřebitelů je v oblasti interiérového designu stále nápadnější,“ říká Maria Nehring, Head of EFP Category Marketing. „Poptávka po přírodních produktech a produktech šetřících přírodní zdroje roste. Díky podlaze Comfort splňuje EGGER nejvyšší nároky na přirozenost a ochranu zdrojů a nabízí podlahovou krytinu, která přináší uklidňující pocit nejen z toho, že děláte něco dobrého pro sebe, ale také pro životní prostředí.“

Foto: Podlaha EGGER Comfort s dekorem EPC015 Dub Waldeck světlý. Podlaha s dlouhou životností. Ekologická nášlapná vrstva podlahy EGGER Comfort je odolná proti UV záření a skvrnám, snadno se čistí a chrání dekor před vyblednutím. S třídou zátěže 31 nebo 32 je podlaha vhodná také pro aplikace mimo soukromou sféru. 

Nechte přírodu vstoupit do každé místnosti

Podlaha EGGER PRO Comfort vděčí za své pohodlné vlastnosti především dvěma vrstvám korku. Korek je jedním z nejúžasnějších přírodních materiálů. Získává se z kůry korkového dubu, pomalu rostoucího stromu ze středomořské oblasti, který se dožívá průměrného věku 200 let. Ve věku 25 let je kmen poprvé oloupán, poté následuje cyklus asi devíti let. Cennou vlastností korkového dubu je, že se sám regeneruje. Po každém loupání kůra znovu doroste. Kvůli sklizni korku proto není žádný strom pokácen ani trvale poškozen. Korkový dub zbavený kůry navíc váže více CO2 než strom s kůrou.

Dřevo zpracované společností EGGER pochází výhradně z udržitelného lesního hospodářství. Cenný příspěvek k vědomému přístupu k přírodě a ke zdravému klimatu v interiéru.

Věrný svému poslání „Více dřeva“ se tyrolský výrobce materiálů na bázi dřeva zavazuje jednat udržitelně, šetřit zdroje a podporovat ochranu klimatu. Ukazatele udržitelnosti ukazují, do jaké míry produkty skutečně přispívají k dosažení tohoto příslibu. Díky nim jsou environmentální vlastnosti našich produktů transparentní a snadno pochopitelné.

Dřevo doroste opět za několik desetiletí, zatímco fosilní materiály se vytvářejí milióny let. Je proto důležité používat více obnovitelných surovin. Ukazatel nám říká, kolik materiálu použitého k výrobě příslušného produktu pochází z obnovitelných zdrojů (dřevo, papír) a kolik materiálu pochází z fosilních zdrojů (lepidlo, vosk, pryskyřice). Podíl obnovitelných zdrojů v případě podlahy EGGER Comfort je 87 %[1]. To znamená, že tyrolský výrobce materiálů na bázi dřeva transparentně u každého produktu uvádí, jaký je jeho přínos pro biohospodářství.

Foto: Podlaha EGGER Comfort s dekorem EHC011 Dub Halifax. Snadná instalace. Pokládka podlahy EGGER Comfort je snadná a rychlá. To je zajištěno především díky našemu flexibilnímu instalačnímu systému CLIC it! Díky integrované izolaci kročejového hluku, kterou zajišťuje korek, není nutná žádná další podkladová vrstva.

Abychom šetřili přírodní zdroje, musíme stávající výrobky co nejlepším možným způsobem znovu používat, recyklovat a obnovovat. Společnost EGGER využívá 52 %[2] vedlejších produktů z pilařského průmyslu (např. dřevní štěpky nebo piliny) pro své podlahové krytiny Comfort, a přispívá tak k recyklačnímu hospodářství. Zbývající součásti výrobku pocházejí z čerstvých zdrojů, jako je probírka lesa, lepidlo a papír.

Přirozenost nepotřebuje nic umělého. Proto je podlaha EGGER Comfort 100% bez změkčovadel a PVC - pro přirozený pocit bydlení a zdravé vnitřní klima. Kvalita vnitřního vzduchu se stává ústředním tématem v budovách, které jsou stále lépe izolovány a prakticky vzduchotěsné. Uznávané ekologické značky jako Blue Angel, A+ nebo M1 osvědčily nezávadnost této podlahy. Pravidelné interní i externí sledování kvality zajišťuje vysokou úroveň našich výrobků.

Pohodlí se skrývá v přirozenosti 

Absorbující zvuk, tepelně izolační, elastický: korek je skutečný přírodní zázrak, který přináší komfort bydlení, klid a relaxaci.

Toužíte po klidu a pohodě? S podlahou EGGER Comfort to není žádný problém: Korková komfortní vrstva na horní straně slyšitelně snižuje hluk v místnosti. Korek má strukturu voštiny a má neuvěřitelné množství buněk naplněných vzduchem. V průměru obsahuje 1 centimetr krychlový korku kolem 36 milionů buněk. Díky tomu je korek možná tím nejpřirozenějším absorbérem zvuku na světě: Vzduch v buňkách pohlcuje zvuk v místnosti. Ve srovnání s laminátem snižuje podlaha Comfort hluk v místnosti až o 43 %. Integrovaná korková podložka na spodní straně výrobku navíc snižuje kročejový hluk. I zde zajišťují vzduchové kapsy v korku zvukově izolační účinek v sousedních místnostech. 

Každý, kdo projde po podlaze EGGER Comfort, pocítí rozdíl oproti jiným podlahám. Když je na korkové buňky vyvíjen tlak, vzduch v dutinách se smršťuje - a znovu roztahuje, když je tlak uvolněn. Tato pružnost má pozitivní vliv na páteř a klouby. Zatímco příliš tvrdá podlaha zatěžuje naše svaly a šlachy díky vysoké energii vibrací, příliš měkká podlaha způsobuje vyšší únavu. Podlahy EGGER Comfort udržují optimální rovnováhu a nabízejí pohodlí a úlevu při chůzi i stání.

Miliony vzduchových buněk v korku poskytují nejen efektivní zvukovou izolaci a pružnost, která ulevuje kloubům. Působí také jako účinný přírodní izolátor. Výsledkem je, že podlaha Comfort je pod nohama příjemně teplá. Znáte lepší pocit, než si sundat boty a ponožky a dopřát si chůzi naboso po teplé přírodní podlaze?

Foto: Podlaha EGGER Comfort s dekorem EHC030 Dub Clermont přírodní. Design, který nelze přehlédnout. Autentické dekory: Pro mimořádné efekty našich podlah EGGER Comfort využíváme moderní technologii digitálního tisku. Vysoce kvalitní potisk přímo na korkové komfortní vrstvě zaručuje čistý korkový zážitek. Se třemi formáty podlahových desek Classic, Large a Kingsize je naše podlaha Comfort ideální pro všechny typy místností.

Udržitelně praktická

Podlaha s dlouhou životností.

Podlaha EGGER Comfort se vyznačuje dlouhou životností. Ekologická nášlapná vrstva podlahy EGGER Comfort je odolná proti UV záření, proti skvrnám, snadno se čistí a chrání dekor před vyblednutím. S třídou zátěže 31 nebo 32 je podlaha vhodná také pro aplikace mimo soukromou sféru, například v terapeutických praxích nebo hotelových pokojích.

Snadná instalace.

Pokládka podlahy Comfort je snadná a rychlá. 

EGGER využívá u všech svých podlahových produktů flexibilní instalační systém CLIC it!. Jörg Hüls, Head of Product Management, k tomu vysvětluje: „Použití našeho systému CLIC it! je jednoduché. To znamená, že jsme plně ponechali výběr preferované metody pokládky na tom, kdo podlahu instaluje. Podlahu lze instalovat jako plovoucí po jednotlivých prvcích, jednu řadu po druhé nebo pomocí sklepávacího špalku. Testy z praxe ukázaly, že takový způsob zákazníci vnímají ve velké míře pozitivně.“  

Díky integrované izolaci kročejového hluku, kterou zajišťuje korek, není nutná žádná další podkladová vrstva. Při pokládce na minerální podklady doporučují specialisté ze společnosti EGGER dodatečnou parozábranu, jako je EGGER Alu Flex, která chrání podlahu před vzlínající vlhkostí.

Aby do sebe vše zapadalo.

Ať už jsou to podlahové lišty se stejným dekorem nebo bílé lišty či odpovídající podlahové profily: k podlaze EGGER Comfort je k dispozici široká škála sladěného příslušenství. 

Design, který nelze přehlédnout.

Autentické dekory v celé řadě možností: Podlaha EGGER Comfort přináší nejen pocit pohody, ale navozuje také optický kontrast. Pro mimořádné efekty podlah využíváme moderní technologii digitálního tisku. Vysoce kvalitní potisk přímo na korkové komfortní vrstvě ponechává vlastnosti korku nedotčené a zaručuje čistý korkový zážitek. 

Korek vysokého kalibru.

Se třemi formáty podlahových desek Classic, Large a Kingsize je podlaha EGGER Comfort ideální pro všechny místnosti: Zatímco malé místnosti vypadají větší s krátkými, úzkými podlahovými deskami, prostorné pokoje jsou optimálně zdůrazněny dlouhými a širokými deskami.

Ještě více tepla s podlahovým vytápěním.

Podlaha EGGER Comfort je pod nohama příjemně teplá. Lze ji bez problémů položit na podlahové topení, takže její pozitivní a příjemný tepelný efekt se ještě zvýší. Tento postup není v rozporu s izolačním účinkem horní korkové vrstvy. Tajemství spočívá ve vyvážené celkové struktuře podlahy. Deska z vláken přírodních dřevin s vysokou hustotou v jádru podlahy zajišťuje dobrý přenos tepla směrem nahoru. 

O společnosti EGGER 

Rodinná firma založená v roce 1961 zaměstnává přibližně 10 400 pracovníků. V 20 závodech po celé Evropě vyrábí rozsáhlý sortiment materiálů na bázi dřeva (dřevotřískové desky, OSB a MDF desky) a také řezivo. 

Společnost vytvořila ve fiskálním roce 2020/2021 obrat ve výši 3,08 miliard EUR a má po celém světě zákazníky z odvětví nábytkářského průmyslu, dřevovýroby a podlahářství, i partnery prodávající materiály pro trh DIY. 

Výrobky EGGER naleznete v mnoha oblastech soukromého a veřejného života, jako např. v kuchyních, koupelnách, ložnicích, kancelářích, hotelích a prodejnách. Egger je dodavatelem kompletního sortimentu na pro nábytkářský průmysl, interiérový design, dřevostavby a podlahy na bázi dřeva. 

Fakta 

  • Podlaha je z 87 % vyrobena z obnovitelných surovin z certifikovaného pěstování
  • 100% bez změkčovadel a PVC pro zdravé vnitřní klima
  • Oceněna mimo jiné Blue Angel, A+ nebo M1
  • Pohodlí a úleva při chůzi a stání (šetrná pro klouby)
  • Přírodní izolační korek s účinnou zvukovou izolací
  • Snadná a rychlá pokládka díky integrované izolaci kročejového hluku a flexibilnímu instalačnímu systému CLIC to!
  • Vhodná pro podlahové vytápění

FOTOGRAFIE: EGGER Holzwerkstoffe. REPRODUKCE: Všechny uvedené dekory jsou reprodukce.