05.10.2021 | TIPY


V dnešní době je interiérové schodiště dominantním prvkem vnitřních prostorů, kdy dotváří celkový koncept objektu. Možností, jak uzpůsobit schodiště tak, aby vyhovovalo po bezpečnostní stránce, po stránce designu a kvality a zároveň i dle finančních možností jednotlivců, je spousty. Důležité však je vědět, na koho se na českém trhu obrátit.

Tím správným řešením pro vaši novostavbu či rekonstrukci může být právě schodišťový systém TOPSTEP, který disponuje širokou nabídkou dostupných řešení interiérových schodišť z laminátu a vinylu. Pokud se zaměříme na laminátové schodiště, jeho obrovskou výhodou je možnost aplikace na jakýkoliv povrch, ať už se jedná o beton, dřevo, kov kámen nebo teraco. Jednoduše se dorovnají nerovnosti a uzpůsobí se tak povrch schodiště k následnému obložení laminátem. Pozitivním faktorem je zejména to, že staré schodiště nemusí být zbouráno, tudíž to šetří čas i peníze.

Laminátový povrch se vyznačuje zejména svými specifickými vlastnostmi, do kterých lze řadit vysokou odolnost vůči oděru, což je v případě schodiště velmi důležitý prvek. Mezi další vlastnosti patří bezúdržbovost a kvalita samotného materiálu, která je v případě schodišťového systému TOPSTEP opravdu vysoká. A v neposlední řadě nelze opomenout na designovou stránku, kdy je nabídka dekorů TOPSTEP opravdu rozmanitá. Do aktuální kolekce dekorů byly zařazeny nové trendy dekory, které obsahují jak chladnější, tak teplejší tóny pro vhodné umístění do interiérů. Lze tedy říci, že laminátové schodiště lze sladit v jakémkoliv interiéru.

Tak jako tak je každé schodiště individuální, ale TOPSTEP si i s tímto požadavkem hravě poradí. Výhodou je právě schopnost výroby obkladu na jakýkoliv tvar schodiště. V podstatě se jedná o rovné či točité schodiště, s podestou nebo bez podesty, uzavřené bočnicí nebo bez bočnice nebo také s libovolnou barvou podstupnice. TOPSTEP zkrátka precizně obloží schodiště jakéhokoliv tvaru. Proces je poměrně jednoduchý a rychlý – v prvním kroku je potřeba dané schodiště odborníkem důkladně zaměřit, na základě zjištěných kritérií a požadavků se stanoví kalkulace a plán zakázkové výroby, kdy následuje výroba jednotlivých částí stavebnice ve výrobním závodě ve Velké Bíteši a na závěr celý proces uzavírají zkušení montážníci s následnou montáží schodišťového systému přímo na místě. 

Schodiště lze doplnit unikátním systémem osvětlení, kdy se miniaturní pás LED diod aplikuje přímo pod hranu schodu a osvětlení se tak stává nejen designovým doplňkem, ale také dalším bezpečnostním prvkem. Pro více informací navštivte webové stránky www.topstep.cz nebo kontaktujte některého z našich obchodních zástupců.