04.08.2021 | TIPY


Značka eukula®, součást koncernu Dr. Schutz® Group,  nabízí ve svém portfoliu moderní a vysoce kvalitní produkty pro dřevěné a korkové podlahy. 

Systém tvrdého voskového oleje

euku premium hardwax oil+ je tvrdý voskový olej na bázi rostlinných olejů pro přirozený vzhled povrchu a snadnou údržbu. Po zaschnutí je přirozeně matný nebo extramatný (dle použité optické varianty) a má vynikající odolnost vůči vodě. Jednoduchá aplikace válečkem, rychlé schnutí, dobrá nasávací schopnost a  elastický film jsou dalšími příjemnými vlastnostmi tohoto produktu, který nádherně zvýrazňuje strukturu dřeva a dává mu teplý barevný tón. Systém tvrdého voskového oleje je obohacen o další možnosti:

  • v kombinaci s přísadou euku premium nature add bude redukováno zvýraznění a dosaženo efektu „surové dřevo“. 
  • ideální kombinací je přidání reaktivního tvrdidla euku master FS, které zaručí mimořádnou odolnost povrchu a rychlé schnutí (např. pro silně zatěžované prostory). 
  • Naolejovaný povrch má protiskluz R9. Zvýšení protiskluzu na R10 je možné dosáhnout přidáním přísady R10 Antislip Add.
  • Je možná také kombinace s barevným olejem euku color oil FS, tj. nejprve aplikace barevného oleje ve 2K-variantě a poté přeolejování tvrdým voskovým olejem euku premium hardwax oil+ tvrdidlo euku master FS.

Systém impregnačních olejů ve kvalitě Full Solid (FS)

euku oil 1 FS je hloubková impregnace na bázi přírodních olejů. Je vhodná pro dřevěné a korkové podlahy ve všech zátěžových skupinách, vhodná pro podlahové topení, jednoduchá aplikace, díky schopnosti pronikat do hloubky vzniká velmi odolný povrch s protiskluznou hodnotou R10 dle BGR 181. Olej lze také použít jako zvýraznění základu dřeva pod povolené strato-2K-laky.  

euku oil 2 plus FS je impregnační voskový olej na bázi přírodních olejů a vosků pro impregnaci dřevěných a korkových podlah. Olejování a voskování v jednom pracovním kroku. Silně vodoodpudivý povrch s protiskluznou hodnotou R10 dle BGR 181. Mimořádně odolný vůči zatížení. 

euku color oil je barevnou modifikací oleje euku oil 1 FS. Moderní a žádané barvy umožňují vytvářet nádherné a kreativní dřevěné a korkové podlahy. Také tento barevný olej je přelakovatelný povolenými strato-2K-laky nebo je možné ho přeolejovat tvrdým voskovým olejem euku premium hardwaxoil+. Povrch dostává stejnoměrné zabarvení bez viditelných přesahů, barevné tóny jsou vzájemně mísitelné a ředitelné olejem euku oil 1 FS.

euku master FS je reaktivní tvrdidlo, které může být použito pro všechny výše uvedené oleje (euku oil 1 FS, euku oil 2 plus FS, euku color oil) a tím vytvořen 2-komponentní olej nejvyšší kvality. Vylepšené vytvrzení oleje, zvýšená odolnost povrchu a optimální vázání barevného pigmentu. Je ideální pro použití při olejovo-lakové kombinaci s povolenými strato-laky.

strato – kompletní systém laků na vodní bázi 

Nabídka laků na vodní bázi je kompletní a přehledná. Každý zákazník a každá objektová situace si zde najde svoje řešení. 

Základní laky – mimo nejpoužívanějšího základního laku strato classic prime 200 jsou v nabídce ještě další 4 možnosti základního lakování s různými barevnými efekty na povrchu dřeva – intenzivní zabarvení, zesvětlující pigmentace, jantarová pigmentace, olejový základ.

1-komponentní laky na vodní bázi – v této skupině najde parketář tři typy laků, které se liší svojí mechanickou a chemickou odolností. Typickým představitelem je lak strato professional 311 - hedvábně matný Allround-lak na bázi vysoce kvalitních akrylátových a uretanových disperzí. Vhodný pro dřevěné a korkové podlahy ve všech zátěžových skupinách. Je lehce zpracovatelný, má dlouhou otevřenou dobu, pachově neutrální, bez vlastního žloutnutí, protiskluzná třída R9.

2-komponentní laky na vodní bázi – tato skupina obsahuje opět tři typy laků. Nejpoužívanější je strato perform 461, který snáší silné mechanické zatížení a je testován a schválen pro sportovní podlahy dle DIN 18032 a EN 14904. Specialitou této skupiny je 2K-lak strato nature 484, který při aplikaci bez základního lakování propůjčuje dřevu vzhled „jako by bylo surové“.

www.dr-schutz.cz