07.06.2021 | TIPY


Už více než 15 let je společnost Dr. Schutz Group lídrem v oblasti renovací povrchů podlahovin všech typů pomocí speciálních 2-komponentních polyuretanových laků. V letošním roce obohatilo sortiment několik novinek, které rozšiřují možnosti použití laků na různé typy podkladů a byly oficiálně představeny nové renovační systémy:

SPORT FLOOR SYSTÉM – nově koncipované barvy na sportovní podlahy PU LINE COLOR a PU FIELD COLOR, které kryjí na jeden nátěr a zcela nový lajnovací stroj FLOOR SPORT LINER doplňují osvědčené laky na sportovní podlahy Dr. Schutz PU Siegel mat a extramat (pro elastické a lité PU sportovní podlahy) a strato perform 461 mat a 462 extramat (pro dřevěné sportovní podlahy).

PREP&REPAIR SYSTÉM – je přípravný a opravný systém, díky kterému je poté možné aplikovat barevné a transparentní laky na různé podklady, jako je beton, minerální cementová stěrka, keramická dlažba. Systém je ovšem velmi vhodný také na opravu a renovaci poškozených elastických podlah (PVC, linoleum, kaučuk). Systém je postaven na špičkové penetraci EP PRIME na bázi epoxidové pryskyřice a lité polyuretanové hmotě PU FLOW.  Tyto jsou doplněny o systémové přísady, které umožňují například aplikaci na mimořádně pružných podkladech.

UV SYSTÉM – tento systém laku UV PU Siegel, který je vytvrzován UV zářením, umožňuje pracovat také v prostorách, ve kterých je velký tlak na rychlost provedení realizace. Okamžitě po ozáření UV lampou ze speciálních ozařovacích strojů je možné tyto prostory plně zatěžovat.

ESD SYSTÉM – systém renovace elektrostaticky vodivých podlahovin byl rozšířen o zcela novou vodivou penetraci ESD Hicon Prime, díky které je možné vyrobit z jakékoliv nevodivé tvrdé podlahy podlahu, která splňuje požadavky elektrostatické vodivosti. Penetraci doplňují již osvědčené vodivé 2K PU laky ESD Color Base (barevné), ESD Topcoat (vrchní krycí transparentní pro silně mechanicky zatěžované prostory) a ESD Medicoat (vrchní krycí transparentní pro silně chemicky zatěžované prostory). 

www.dr-schutz.cz